Είναι άνδρας και το κέφι του θα κάνει! – Έχει συλλογή από 6.000 barbie και συνεχίζει [εικόνες]

12:00 3/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Ακόμη και αν ήταν κορίτσι, φυσιολογικό δεν θα μπορούσες να το πεις... Ο Τζιαν Γιανγκ, ένας 33χρονος άνδρας από τη Σιγκαπούρη, είναι «μανιακός παιχνιδιών», όπως λέει και ο ίδιος, αλλά επιβεβαιώνεται και στην πράξη. Από την εφηβεία του σχεδό, ξεκίνησε να μαζεύει κούκλε barbie και έχει σταματήσει μέχρι σήμερα ούτε στιγμή να εμπλουτίζει την συλλογή του. Πλέον έχει 6.000 κούκλες Barbie και συνεχίζει...

Ζει σε ένα άσπρο-γκρι σπίτι με μινιμαλιστική διακόσμηση που τίποτα δεν

είναι ικανό να "προδόσει" το πόσο ροζ κρύβεται σε ένα από τα δωμάτιά του. Οι κούκλες που μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει είναι διαφόρων ειδών και - με πολύ σπρώξιμο - καλύπτουν τρεις πλευρές του κυρίως δωματίου με τα ράφια ξεχειλίζουν.

«Το είδος μου είναι περίεργο», παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Γιανγκ στο Ρόιτερς. «Όταν με συναντά κανείς έξω από εδώ, δεν είμαι τέτοιος τύπος. Δεν είμαι κάποιος που μπορεί κανείς να φανταστεί ότι συλλέγει κούκλες», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, o συλλέκτης είναι διευθυντής στρατηγικής στον όμιλο Omicom Media Groupέχει άρα έχει και επαγγελματικό ενδιαφέρον για τα παιχνίδια που αγοράζει. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος τη; μανίας του! Η συλλογή του από κούκλες Barbie ξεκίνησε σε ηλικία 13 ετών, όταν αγόρασε την «Great Shape» , με τιρκουάζ αμφίεση γυμναστικής.

«Πριν μάθω οτιδήποτε για τις κοινωνικές νόρμες, ήμουν ένα αγόρι που το είδε αυτό στην τηλεόραση, του άρεσε και δεν του επέτρεψαν να έχει κάτι τέτοιο. Όταν μεγάλωσα, το επέτρεψα ο ίδιος στον εαυτό μου και τότε άρχισα να παρέχω την ελευθερία σε μένα να αγοράζω ότι ήθελα», πρόσθεσε ο Γιανγκ, του έγινε «εμμονή» την οποία στην πορεία αποδέχθηκαν η οικογένειά του και οι φίλοι του.

«Μου αρέσουν πολύ οι συλλογές, μου αρέσει να μαζεύω πράγματα», δηλώνει και συνεχίζει «Οι πρώην κοπέλες μου ένιωθαν ανασφαλείς με αυτού του είδους την "μανία".... Κοίταζαν τις κούκλες και έλεγαν: Εντάξει, εδώ είναι το θέμα, είναι λίγο τρομακτικό, αλλά είναι πραγματικότητα».

Για να κάνει δικές του όλες αυτές τις κούκλες έψαξε, έτρεξε, ασχολήθηκε πολύ με το χόμπι του. Το πλήρωσε όμως κιόλας αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ έχει ξοδέψει τουλάχιστον 392.000 δολάρια τα τελευταία 20 χρόνια για τη συλλογή του, που όμως δεν περιλαμβάνει μόνο κούκλες Barbie, αλλά και Bratz και άλλες.

Σύμφωνα με τον Γιανγκ, «η Barbie ήταν είδωλο και είχε ακόμη μέλλον, αλλά η ουσία φθίνει σιγά σιγά, καθώς οι πριγκίπισσες και οι μπαλαρίνες δίνουν τη θέση τους στη μακάβρια φαντασία και τις ιστορίες από ταινίες με βαμπίρ, όπως το Twilight και New Moon. Αυτό είναι που έλαβε υπόψη η Mattel. Ελαβαν υπόψη ότι η τρέλα της ασχήμιας "πουλάει" και κατασκεύασαν τη Monster High γιατί γνωρίζουν ότι η Barbie δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ένα τέρας», λέει χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες Barbie στην περίεργη αυτή συλλογή στο φωμάτιο του Γιανγκ είναι από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Μια απ' αυτές που ξεχωρίζει είναι μια με στολή νοσοκόμας με γυαλιά πεταλουδέ, ενώ το μεγαλύτερο πάθος του είναι με τις εποχές και το στυλ, όπως δεκάδες κούκλες Barbie με εθνικές φορεσιές ή προσομειώσεις όπως των Γκρέις Κέλι, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Κάρολ Μπάρνετ και Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Όμως η πιο σπάνια που διαθέτει είναι ένα μοντέλο που πουλήθηκε μόνο στις μπουτίκ με τη φίρμα Comme des Garcons fashion label.

Η συλλογή θα συνεχίσει να μεγαλώνει όσο υπάρχουν οι barbie, αφού ο Γιανγκ δεν έχει σκοπό να σταματήσει. Όταν όμως τον ρώτησαν τι θα γίνει αν δεν έχει άλλο χώρο στο σπίτι του απάντησε με αφοπλιστική αθωότητα: «Θα αγοράσω το άλλο σπίτι» και έδειξε τη διπλανή πόρτα!

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα