Είναι φρέσκα παιδιά – Η NASA ετοιμάζει μποστάνι στην σελήνη [εικόνα]

Λαχανόκηπο στην σελήνη σχεδιάζει να δημιουργήσει η NASA και αν το εγχείρημα πετύχει τότε θα υπάρξουν πολλές πιθανότητες να μπορέσουν να κατοικήσουν και οι άνθρωποι.Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, επισημαίνουν ότι αν οι σπόροι βασιλικού και γογγυλιού αναπτυχθούν, τότε θα μπορέσουν να μετοικίσουν μία μέρα και οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με την Daily Mail μέχρι το 2015, η NASA

θα έχει στείλει τους σπόρους στη σελήνη οι οποίοι θα φτάσουν μέσα σε γυάλινα δοχεία με οξυγόνο και θα ποτίζονται αυτόματα. Επιστήμονες από την Γη θα παρακολουθούν την πρόοδο των φυτών. Η ομάδα έρευνας, ονομάζεται «Lunar Plant Growth Habitat» και θα επεξεργάζεται φωτογραφίες και θα τις συγκρίνει με την πρόοδο φυτών που υπάρχουν στη Γη.

«Αν τα φυτά επιβιώσουν, τότε και οι άνθρωποι πιθανόν να μπορούν να κάνουν το ίδιο», επεσήμαναν σε ανακοίνωσή τους Αμερικανοί αξιωματούχοι του διαστήματος και πρόσθεσαν: «Οι πρώτες 14 ημέρες θα είναι δύσκολες αλλά αν επιβιώσουν για 60 ημέρες, τότε θα σημαίνει ότι υπήρξε και αναπαραγωγή, δηλαδή τα αποτελέσματα θα είναι πάνω από τις προσδοκίες».

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι επιστήμονες και φοιτητές θα εργαστούν από κοινού προκειμένου να στείλουν στη Σελήνη ένα μικρό αυτόνομο οικοσύστημα.

Το πείραμα θα βοηθήσει τη NASA, να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη των φυτών σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως επίσης θα μπορέσει να εξετάσει και το ενδεχόμενο της εγκατάστασης οικοσυστημάτων στο διάστημα. Οι αξιωματούχοι της NASA, θα συναντήσουν και εμπόδια, όπως για παράδειγμα το μικρό ποσοστό της βαρύτητας και η σεληνιακή ακτινοβολία. Τα φυτά θα ταξιδέψουν με συγκεκριμένες αποθήκες νερού και αέρα που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη τους για πέντε μέρες.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα