Ειρωνεία: Η ομιλία του Παπανδρέου στο TED με τίτλο «Η αποτυχία μας» [βίντεο]

Για την αποτυχία της πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο μίλησε στο TED ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου κάνοντας παράλληλα μία αναδρομή στην πορεία της Δημοκρατίας από την αρχαία Αθήνα έως σήμερα.

Στην περιγραφή της ομιλίας του, το TED σημειώνει πως ο

Γιώργος Παπανδρέου αναρωτιέται εάν η κρίση που βίωσε η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή των όσων θα ακολουθήσουν.

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για την πορεία μέχρι την Δικτατορία των Συνταγματαρχών αλλά και μετά από αυτήν, ενώ σημειώνει γενικότερα πως οι σημερινές δημοκρατίες αντιμετωπίζουν την στιγμή της αλήθειας. «Είμαστε παγιδευμένοι από συστήματα που είναι πολύ μεγάλα για να ελεγχθούν», την ώρα που «οι πολιτικοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των λαών τους».

Ο Γιώργος Παπανδρέου περιγράφει τα όσα έζησε στις Βρυξέλλες λίγες μέρες μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργός όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία σκληρή πραγματικότητα και βρέθηκε απέναντι στα όπλα όχι των στρατιωτικών αυτήν την φορά, αλλά των παγκόσμιων αγορών. «Η Ελλάδα είναι ένα σύμπτωμα» επισημαίνει.

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως ο μόνος τρόπος να επιλυθεί αυτή η κρίση είναι να εμπλακούν οι πολίτες των χωρών σε μία «νέα δημοκρατική διαπραγμάτευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα