Εκατοντάδες όπλα στο ίδρυμα-μουσείο του Αναστάσιου Πάλλη – 25 κοντέινερ με τουφέκια και καλάζνικοφ

Εξονυχιστική είναι η έρευνα τις αντιτρομοκρατικής η οποία έχει κάνει φύλλο και φτερό την έκταση 4.000 στρεμμάτων στο Κορωπί, όπου στεγάζεται το μουσείο του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη για τον εντοπισμό όπλων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί G3 και καλάσνικοφ, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί από την αστυνομία αν τα όπλα έχουν άδεις ή όχι.

Μέχρι στιγμής έχει εντοπισθεί βαρύς οπλισμός, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρονται σε πολεμικά τουφέκια, G3 και καλάσνικοφ (ΑΚ47) ενώ όπως φαίνεται ήταν κρυμμένα μέσα σε 25 κοντέινερ. Το σίγουρο

είναι ότι τα όπλα ήταν μαχητικά καθώς χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από δολοφονικές ομάδες στη Νιγηρία και την Σομαλία. Επιπλέον έχουν βρεθεί ναζιστικές σημαίες και φωτογραφίες του Χίτλερ

Μέσα στο μουσείο στο Κορωπί, όπου εργάζονταν πάνω από 70 άτομα για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των εκθεμάτων ενώ στη συλλογή υπάρχουν ακόμα βλήματα, άρματα μάχης, ελικόπτερα και πολεμικά αεροσκάφη.

Χθες το βράδυ, ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για κακουργηματική διακεκριμένη οπλοκατοχή, καθώς και απλή οπλοκατοχή τόσο εναντίον του επιχειρηματία - ο οποίος ήδη προτού βρεθεί το οπλοστάσιό του, διέφευγε τη σύλληψη για άλλο, οικονομικό, έγκλημα - όσο και εναντίον του επιστάτη και βοηθού του, ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ακόμα, η υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας έχει ξεκινήσει ερευνητική επιχείρηση για να διαπιστώσει τα μέσα με τα οποία είχαν εκδοθεί άδειες κυνηγετικών όπλων για όπλα μάχης, αλλά και γιατί ενώ ο Αναστάσιος Πάλλης ήταν υπόδικος δεν είχαν ανακληθεί οι άδειες των όπλων.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα