Εκατοντάδες σφαγές αδέσποτων σκύλων στο όνομα της «δημόσιας υγείας»

Συνηθίζουν να υιοθετούν ψευδώνυμα όπως «κυνηγοί», «σύντροφοι», «εξειδικευμένοι χημικοί». Συντονίζονται μέσω του ιστότοπου «Vreditelyam.net?» και κανονίζουν τις συναντήσεις τους μέσω του ειδικού φόρουμ που έχουν δημιουργήσει, στον οποίο ο καθένας αναφέρει τα σημεία στα οποία έχει εντοπίσει αγέλες αδέσποτων σκύλων, καλώντας τα υπόλοιπα μέλη να τον βοηθήσουν να τα εξολοθρεύσει.

Στο Κίεβο της Ουκρανίας, οι νεοσύστατες ομάδες κυνηγών σκύλων υπολογίζεται πως έχουν δηλητηριάσει ή πυροβολήσει μέχρι στιγμής

πάνω από εκατό αδέσποτα σκυλιά, θεωρώντας πως προστατεύουν τη δημόσια υγεία από τους επικίνδυνους «φορείς μικροβίων και ασθενειών».

Μάλιστα, έχουν καθιερώσει κωδικά ονόματα στις ειδεχθείς πράξεις τους. Για παράδειγμα, η δολοφονία του σκύλου στις συζητήσεις τους αναφέρεται ως «ταξίδι στο ουράνιο τόξο», το δηλητήριο με το οποίο γίνεται η εγκληματική πράξη «γιάμι» (yummy), ενώ τα ίδια τα ζώα είναι απλά τα «μολυσματικά όντα».

Η εγκληματική σπείρα συγκροτήθηκε δύο χρόνια πριν κι έχει ξεκινήσει τη δράση της εδώ κι ένα χρόνο. Τα μέλη της περιγράφουν τον εαυτό τους ως «καινοτόμους ακτιβιστές», που παρέχουν «ολοκληρωμένο κοινωνικό έργο».

Η δράση της σπείρας έγινε γνωστή όταν, ένα χρόνο πριν, βρέθηκαν δολοφονημένα σκυλιά μέσα σε πλαστικές σακούλες. Το θέμα πήρε αμέσως τεράστιες διαστάσεις, προκαλώντας την παρέμβαση, τόσο της Ουκρανικής κυβέρνησης, όσο και πολλών φιλοζωικών.

Το παράδοξο είναι ότι κανείς δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Ακόμα και όταν έσπευσε για βοήθεια η Αυστριακή φιλοζωική οργάνωση «Vier Pfoten» (Four Paws) εξακολουθούσαν να βρίσκονται σφαγμένα σκυλιά σε απόμερα σημεία της πόλης του Κιέβου. Η ανάμειξη της εν λόγω φιλοζωικής προκάλεσε την οργή των μελών της εγκληματικής ομάδας, που άρχισαν να αναρτούν δημόσια στο διαδίκτυο απειλές εναντίον του επικεφαλής της, Αμίρ Καλίλ, λέγοντας ότι δεν αποκλείεται να τον δολοφονήσουν, «με τον ίδιο τρόπο που δολοφονούν και τα σκυλιά», καθώς «δεν επιθυμούν την ανάμειξη ξένων σε εθνικά ζητήματα».

Μολονότι ο Καλίλ κατήγγειλε το γεγονός, οι Αστυνομικές Αρχές του Κιέβου δεν προχώρησαν σε καμία απολύτως ενέργεια, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία.

Η Ταμάρα Ταρνάβσκα, ειδική επί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μελετά εξονυχιστικά το θέμα. Χαρακτηριστικά δηλώνει: «Το όλο ζήτημα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι άνθρωποι είναι σαδιστές. Βασανίζουν τα σκυλιά επί έξι με επτά ώρες μέχρι να τα δολοφονήσουν. Κάνουμε έκκληση για βοήθεια, σας παρακαλώ!».

Παρόλο που στο Κίεβο συγκροτήθηκαν ομάδες εθελοντών για την προστασία των αδέσποτων σκύλων, εξακολουθούν καθημερινά να βρίσκονται δολοφονημένα σκυλιά μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα