Εκτός ευρώ μας βλέπει η Ευρώπη

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση που έγινε, έδειξε ότι οι Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί δεν πιστεύουν στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. 

Τι κι αν όλοι επίσημα στηρίζουν την Ελλάδα, μιλάνε για βοήθεια και εκφράζουν την πίστη τους ότι θα παραμείνει στο ευρώ; Οι πολίτες της Γερμανίας, της Γαλλίας,

της Ισπανίας και της Ιταλίας δεν πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουμε και θεωρούν σχεδόν σίγουρη την έξοδό μας από την Ευρωζώνη. Τουλάχιστον αυτό έδειξε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Ifop-Fiducial. 

Το 95% των Γάλλων, το 84% των Γερμανών, το 72% των Ισπανών και το 65% των Ιταλών εκτιμούν μάλιστα πως τα χρήματα που έχουν δοθεί ως δάνεια στην Ελλάδα είναι χαμένα χρήματα, διότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια. Μάλιστα η άποψη κατά την οποία η Ελλάδα θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμά της χάρη στις προσπάθειες της Ε.Ε. και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί είναι μειοψηφική στις 3 από τις 4 χώρες, με την Ιταλία να το πιστεύει κατά 56%, έναντι 39% στη Γαλλία, 27% στη Γερμανία κι 44% στην Ισπανία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την 18η ως την 21η Ιουνίου με τη συμμετοχή 1.001 ανθρώπων στη Γαλλία, 1.003 στη Γερμανία, 976 στην Ισπανία και 967 στην Ιταλία και δημοσιεύεται στις εφημερίδες Le Journal du Dimanche (Γαλλία), ABC (Ισπανία), Bild am Sonntag (Γερμανία) και Corriere della Sera (Ιταλία).

Keywords
Τυχαία Θέματα