Εκτός πολιτικού σκηνικού θέλουν να βγάλουν στη Γερμανία το ακροδεξιό NPD

Η Άνω Βουλή της Γερμανίας θα υποβάλλει αίτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να απαγορευτεί το κόμμα NPD, υποστηρίζοντας ότι η ιδεολογία του είναι ακραία και συνδέεται με εγκληματικές οργανώσεις.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης μία γραπτή πρόταση 268 σελίδων, από τους καθηγητές της Νομικής του Πανεπιστημίου Χούμπολτ, Κρίστοφ Μέλερς

και Κρίστιαν Βάλντορφ.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι το NPD ταυτίζεται με την ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλισμού ενώ επιχειρεί να αποδείξει ότι η λειτουργία του κόμματος παραβιάζει τον ελεύθερο δημοκρατικό τρόπο ζωής σε τοπικό επίπεδο. Επίσης μελετώνται και αξιολογούνται όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα μέλη του κόμματος και επιχειρείται να δοθεί έμφαση στις παράνομες πράξεις.

Βάσει στατιστικών στοιχείων, το 31,5% των μελών του NPD, έχει κατηγορηθεί τουλάχιστον μία φορά για είτε για ξυλοδαρμό, για κακοποίηση, βανδαλισμό, διατάραξη της κοινής ειρήνης και προπαγάνδα.

Τέλος, μελετάται η συνεργασία του κόμματος με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις που είχαν χαρακτηριστεί και κριθεί ως παράνομες.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα