Έλα μωράκι μου… η σούπα είναι βελουτέ: Ο Μανώλης Συρίγος φτιάχνει παντζαρόσουπα με γιαούρτι

Επειδή τα παντζάρια είμαστε πολλοί που τα τρώμε με αρκετή δυσκολία, αυτή η σούπα με παντζάρια βελουτέ και γιαούρτι από το Μανώλη Συρίγο, σεφ του New Dash, θα μας αλλάξει τα μυαλά.

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

800 γρ. παντζάρια, ψιλοκομμένα2 μέτριες πατάτες ψιλοκομμένες10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο2 κιλά ζωμό λαχανικών( ή νερό)180 γρ. γιαούρτι στραγγιστόαλάτι, μαύρο πιπέρι, τριμμένο1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο1 κλωναράκι μάραθο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνoυμε
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα παντζάρια,το κρεμμύδι και τις πατάτες, για 3 - 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το τζίντζερ και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά..Στη συνέχεια, σουρώνουμε τη σούπα σε σουρωτήρι, αλλά κρατάμε τον ζωμό.Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγη ποσότητα από τον ζωμό, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μίγμα.Με τον υπόλοιπο ζωμό μπορούμε να καθορίσουμε την πυκνότητα της σούπας, ανάλογα με την προτίμησή μας.Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα και μετά την σερβίρουμε κρύα ή ζεστή.Τελειώνοντας, προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μάραθο.
Keywords
Τυχαία Θέματα