Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου ζητά 58 εκατομμύρια από την Apple- Του έκλεψαν την πατέντα

12:21 5/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει η Apple και αυτή τη φορά στη θέση του κατηγόρου είναι ο Θεόδωρος Μουστάκας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ο οποίος ανακάλυψε την λεπτή μεμβράνη που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός κολοσσός και ζητά αποζημίωση 58 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Θεόδωρος Μουστάκας έχει ανακαλύψει την λεπτή μεμβράνη νιτρίδιου του γαλλίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή iPhone,

iPad και MacBook air ενώ έχει κατοχυρώσει την ανακάλυψή του με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νοέμβριο του 1997.

Η αγωγή κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης ζητά από την Apple λίστα με τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων και τα κέρδη που απέφεραν ενώ πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα ζητά να απαγορευθεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων προϊόντων μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση!

Με δεδομένο πως η εταιρεία έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια iPad και περισσότερα από 50 εκατομμύρια iPhone 5 μόνο τον περασμένο Μάιο, είναι αντιληπτό πως τα ποσά είναι αστρονομικά. Σύμφωνα με ειδικούς του χώρου το πιθανότερο είναι να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός με το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης να παίρνει περί τα 75 εκατομμύρια δολάρια ενώ από την πλευρά της Αpple δεν έχει γίνει δήλωση για το θέμα.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα