Ένα βήμα πριν τον θρησκευτικό πόλεμο η Αίγυπτος – CNN: Φανατικοί καταστρέφουν εκκλησίες [βίντεο]

Σκηνές βγαλμένες από σκοτεινές εποχές θρησκευτικών πολέμων εκτυλίσσονται στην Αίγυπτο με τις συγκρούσεις να επεκτείνονται πέρα από τα πολιτικά πιστεύω και στην θρησκεία, με βασικά θύματα των συγκρούσεων να είναι οι Χριστιανοί.

Οι μουσουλμάνοι φανατικοί βλέπουν πίσω από την ανακοπή της πορείας της χώρας προς τον ισλαμισμό τους Χριστιανούς τους οποίους και στοχοποιούν. Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες περισσότερες από 40 εκκλησίες τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ άλλες 23 δέχθηκαν επιθέσεις και έχουν

μεγάλες φθορές. «Ηταν τρομακτικό, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Εκλαιγα ασταμάτητα», περιγράφει στο CNN ο Ρίντα Γκέργκις. Ο επίτροπος του Αγίου Μιχαήλ, περιγράφει με τρεμάμενη φωνή πως έτρεχε να σώσει την ζωή του από φανατικούς με μαχαίρια, βόμβες και μολότοφ.

Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από βίντεο με μουσουλμάνους να σπάνε σταυρούς και εικόνες ουρλιάζοντας. Ορισμένοι πιστεύουν πως πίσω από πολλές από τις επιθέσεις βρίσκεται η Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται μέχρι στιγμής.

Η άλλοτε χωρίς θρησκευτικές έριδες Αίγυπτος έχει αλλάξει. Αυτό μαρτυρούν και οι χριστιανοί που ζουν σε χριστιανικές κοινότητες, λέγοντας πως η καθημερινότητά τους έχει αλλάξει καθώς ζούν πλέον με τον φόβο. Ωστόσο δεν καταφέρονται κατά των μουσουλμάνων γενικά. Ένας χριστιανός που σώθηκε λίγο πριν τον λιντζάρουν αποκάλυψε πως ήταν ο μουσουλμάνος γείτονάς του που τον έσωσε από τους φανατικούς.

«Κανείς δεν πρέπει να πειράζει τον οίκο του Θεού, είτε πρόκειται για τζαμί είτε για εκκλησία», λένε, αλλά οι Χριστιανοί δεν κρύβουν το φόβο τους για την εξέλιξη της κατάστασης σε πόλεμο ανάμεσα στις θρησκευτικές ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα