Ένας χρόνος από την άγρια κακοποίηση της Μυρτούς – Νέα εγχείρηση για την 16χρονη

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το τραγικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην Πάρο πέρσι το καλοκαίρι, όταν ένας αδίστακτος Πακιστανός Αχμέτ Βακάς επιτέθηκε στην 15χρονη Μυρτώ φέρνοντάς την σε κατάσταση πλήρους απώλειας επαφής με το περιβάλλον.

Ο αδίστακτος Πακιστανός ο οποίος μάλιστα βρισκόταν παράνομα στην χώρα μας, επιτέθηκε στο αθώο κορίτσι με σκοπό – όπως ο ίδιος δήλωσε αργότερα- να της κλέψει το κινητό. Η αντίσταση του νεαρού κοριτσιού όμως, τον έφερε εκτός εαυτού οδηγώντας την με την βία στα βράχια

όπου και της χτύπησε πολλαπλές φορές το κεφάλι σε αυτά.

Η 16χρονη σήμερα Μυρτώ, ζει ακόμα όμως τον δικό της Γολγοθά. Η προσπάθεια να επικοινωνήσει με το περιβάλλον συνεχίζεται ενώ μετά από την νοσηλεία της για πολλούς μήνες στον Ευαγγελισμό, οδηγήθηκε πριν από ένα μήνα στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Η Μυρτώ θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση

Η οικογένεια της Μυρτούς δεν το βάζει κάτω. Η μητέρα της μάλιστα η οποία ήταν όλο το διάστημα στο πλευρό της κόρης της δυσκολεύεται να αντέξει εδώ και 1,5 μήνα που την έχει αποχωριστεί.

Στο αμερικανικό νοσοκομείο η 16χρονη Μυρτώ, παρακολουθείται από τον διάσημο Έλληνα καθηγητή Γιώργο Βέλμαχο ο οποίος χαρακτήρισε «σταθερή και αισιόδοξη» την κατάσταση της υγεία της σε δήλωσή του στο Mega.

Η Μυρτώ πρόκειται να παραμείνει για ακόμα δύο μήνες στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης ενώ το διάστημα αυτό, θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο λαιμό, για να τοποθετήσουν οι γιατροί μία βαλβίδα με τη βοήθεια της οποίας ευελπιστούν να μπορέσει να μιλήσει ξανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα