Έντονη αντίδραση Γλέζου για «κύκλους» της Κουμουνδούρου – Καρφιά για «πρόβατα» και «λύκους»

Δριμεία κριτική κατά των κύκλων της Κουμουνδούρου εξαπέλυσε χθες ο Μανώλης Γλέζος κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος ότι θέλει να επιβάλει λογικές «μαντρώματος» στους βουλευτές, όπως ακριβώς κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο κ. Γλέζος αντέδρασε επειδή σύμφωνα με το δημοσίευμα της χθεσινής Αυγής, που αποδιδόταν σε κύκλους της Κουμουνδούρου, ο βουλευτής δεν είχε δώσει εξηγήσεις για την στάση του στα αρμόδια όργανα του κόμματος. Δηλαδή για την απουσία του κατά την ψήφιση της τροπολογίας για την περικοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Με

ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα ο επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αφού αναφέρεται στην φράση του Ευάγγελου Αβέρωφ «όποιος βγαίνει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος», υπενθυμίζει στην Κουμουνδούρου πως «την φράση αυτή η Αριστερά την κούναγε σαν μαντιλάκι μπροστά στους βουλευτές χωρίς άποψη, υποταγμένους στην εκάστοτε ηγεσία».

Με την φράση αυτή το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς διαμαρτύρεται γιατί μπορεί να μην μπήκε τυπικά ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην επίμαχη ψηφοφορία αλλά όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, υπήρξε όμως δυσαρέσκεια για την διαφοροποίηση της βουλευτού Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία χαρακτηρίστηκε «λάθος» και «πολιτικό ατόπημα».

«Στην δική μας Αριστερά δεν υπήρχε μαντρί. Και αυτή ήταν ίσως η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα σε «εμάς» και όλους τους άλλους» έγραψε χθες στην ιστοσελίδα των Ενεργών Πολιτών. «Όμως σαν ίωση έχει εξαπλωθεί η λογική αυτή τον τελευταίο καιρό. Είτε αφορά το συνέδριο, είτε το ενιαίο κόμμα, είτε το πώς θα συμπεριφερόμαστε, είτε το ποιοι και πως θα μιλάμε δημόσια, είτε το πώς θα ψηφίζουμε».

Στο Συνέδριο

Ο Μανώλης Γλέζος είχε αντιδράσει εντονότατα και σε πολύ υψηλούς τόνους και κατά την διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς διαφωνεί με την κατάργηση των συνιστωσών. Μάλιστα εξαιτίας κυρίως αυτής της αντίδρασης καθώς πρόκειται για πολύ «βαρύ όνομα» στον χώρο της Αριστεράς, αποφασίστηκε τελικά να μπει η διατύπωση της αυτοδιάλυσης σε «εύλογο χρόνο», γεγονός που εκτόνωσε τα πνεύματα.

Χθες και ενώ ο επικεφαλής του Επικρατείας έριχνε άλλη μια φορά τα βέλη του στην Κουμουνδούρου τόσο για το πώς διεξήχθη η ψηφοφορία όσο και για την πρακτική των «κύκλων που διαρρέουν» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήθηκε να πέσουν οι τόνοι.

«Παρεξήγηση» φέρεται να δήλωσαν αυτήν την φορά οι κύκλοι της Κουμουνδούρου αποδίδοντας την αιτία της έκρηξης Γλέζου στο δημοσίευμα της Χρυσής Αυγής και μόνο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα