ΕΟΦ: Ξεμένουμε από προσωπικό – Ανταποκρινόμαστε οριακά στα καθήκοντά μας

Ο σύλλογος εργαζομένων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων δηλώνει ότι ο ΕΟΦ ανταποκρίνεται οριακά στα καθήκοντά του λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες αρμοδιότητές του και δεδομένης της σοβαρής υποστελέχωσής του.

Ενδεικτικά αναφέρονται στη συρρίκνωση του Οργανισμού από 260 υπαλλήλους στους 150 και την απώλεια εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού, χωρίς τη δυνατότητα αναπλήρωσής του.

«Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή μετά από αρκετούς μήνες δεν έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο

στον ΕΟΦ. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο ΕΟΦ να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να μπορέσει να προασπίσει τη Δημόσια Υγεία των Ελλήνων πολιτών», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων.

«Τη φαρμακευτική πολιτική δεν την υπαγορεύουν οι ανάγκες των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά αυτές των πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κ. Δημήτρης Λιντζέρης, το απόγευμα της Τρίτης, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Λιντζέρης τόνισε ότι η δημόσια υγεία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, ούτε να υπόκειται σε πολιτικές σκοπιμότητες. Σημείωσε επίσης ότι η πιστοποίηση του ΕΟΦ για τα φάρμακα είναι δείκτης υψηλής ασφάλειας και προστασίας του πολίτη. Οι εγκρίσεις και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται, όπως επεσήμανε, με αμιγώς επιστημονικούς όρους, απόλυτα εναρμονισμένους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα