Επεισόδιο ανάμεσα σε Σόιμπλε και Λιου – Δεν χρειαζόμαστε συμβουλές από τις ΗΠΑ

17:52 9/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Την έντονη ενόχληση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, προκάλεσε η δήλωση του Aμερικανού ομολόγου του, Τζακ Λιου, πως «οι χώρες που μπορούν πρέπει να τονώσουν την καταναλωτική ζήτηση». «Θα προτιμούσα να μην δίνονται συμβουλές δημόσια», ήταν η απάντηση του Σόιμπλε, στην κοινή συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Βερολίνο, την Τρίτη, αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Ο Αμερικανός υπουργός

Οικονομικών, που τοποθετήθηκε στη θέση τον Φεβρουάριο, τόνισε πως «η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι η ζήτηση των καταναλωτών. Οι πολιτικές που υποστηρίζουν την ζήτηση εντός των χωρών οι οποίες έχουν τη δυνατότητα θα είναι επωφελείς». Ο Σόιμπλε υπογράμμισε πως οι Ευρωπαίοι μπορούν να χειριστούν επαρκώς τα προβλήματά τους.

Ο Λιου πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ευρώπη και μετά τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, θα επισκεφτεί το Παρίσι και τη Ρώμη.

Πριν τη δημόσια κόντρα τους, Σόιμπλε και Λιου δήλωναν ταύτιση απόψεων για την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

«Ο Σόιμπλε και οι ομάδες του εργάζονται πολύ σκληρά για να αντιδράσουν στις προκλήσεις στην Ευρώπη και για να καταστήσουν την Ευρώπη πιο ανθεκτική. Μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους, την ανάπτυξη και την (δημοσιονομική) πειθαρχία», δήλωνε ο Λιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα