Επίδειξη δύναμης απ’ τους Ρώσους: Βίντεο–«διαφήμιση» της ανατίναξης διυλιστηρίου του ISIS

Η νέα στρατηγική των Ρώσων σε ότι αφορά τις αεροπορικές επιθέσεις κατά του ISIS είναι η αποκοπή των μαχητών του από την τροφοδοσία τους σε καύσιμα. Στο πλαίσιο αυτό τα ρωσικά μαχητικά έχουν επικεντρωθεί σε στόχους πετρελαϊκών πηγών, αλλά και βυτιοφόρων καυσίμων.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή του βομβαρδισμού ενός διυλιστηρίου πετρελαίου

των τζιχαντιστών, αρκετά τμήματα του οποίου τινάχτηκαν στον αέρα και τυλίχτηκαν στις φλόγες κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Το ισχυρό αυτό πλήγμα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης του Βλάντιμιρ Πούτιν να εντατικοποιήσει τις επιδρομές εναντίον του ISIS έπειτα την αποκάλυψη στοιχείων που επιβεβαιώνουν πως η τρομοκρατική οργάνωση έριξε το αεροσκάφος της Metrojet πριν μερικές εβδομάδες. Εξάλλου μετά την επίθεση στο Παρίσι ο Ρώσος πρόεδρος και ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να συμφώνησαν στην ένωση των δυνάμεών τους στην περιοχή.

Το ISIS ελέγχει τα περισσότερα πετρελαϊκά κοιτάσματα στη Συρία και το λαθρεμπόριο πετρελαίου αποφέρει σημαντικά έσοδα στην οργάνωση. Με βάση μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο στην εφημερίδα «Financial Times», το λαθρεμπόριο πετρελαίου αποδίδει στους τζιχαντιστές 1,5 εκατ. δολάρια ημερησίως όταν η μέση τιμή του αργού ανέρχεται στα 45 δολάρια το βαρέλι.

Χθες, Τετάρτη, η ρωσική πολεμική αεροπορία έλαβε εντολή να πλήττει βυτιοφόρα που μεταφέρουν προϊόντα πετρελαίου από τις ζώνες που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο διοικητής των επιχειρήσεων στη Συρία, στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ, ανακοίνωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί «συνολικά 127 επιδρομές» κατά «206 τρομοκρατικών στόχων», καθώς και ότι έχουν καταστραφεί «500 βυτιοφόρα τις τελευταίες ημέρες».

The post Επίδειξη δύναμης απ’ τους Ρώσους: Βίντεο–«διαφήμιση» της ανατίναξης διυλιστηρίου του ISIS appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα