Επίσχεση υπηρεσιών από τα διαγνωστικά κέντρα – Κόβουν τη πίστωση ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών ξεκινούν τα διαγνωστικά κέντρα από τη Πέμπτη μη αποδεχόμενοι παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ, πέντε μέρες μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων και τη μερική αποπληρωμή οφειλών του οργανισμού.

Όπως ανακοίνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΙΦΠΦΥ), από την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου δεν θα καλύπτουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

σε ό,τι αφορά τις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, περίπου 25 διαγνωστικά κέντρα σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα προχωρούν σε συνεχόμενες εβδομαδιαίες επισχέσεις παροχής υπηρεσιών, μέχρι να αποπληρωθούν οι οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ. «Σήμερα, ήδη στον 11ο μήνα του έτους , τα Διαγνωστικά Κέντρα έχουν πληρωθεί μόλις την προκαταβολή του τρίτου μήνα. Ταυτόχρονα δε εκκρεμεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη (2007-2011) που είναι πλέον του 80%, και η εκκαθάριση του 2012, συνολικής αξίας 450 εκατ.» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΙΔΙΚ και της ΠΕΙΦΠΦΥ.

Εξώδικο στο ΕΟΠΠΥ - Τελεσίγραφο Άδωνι Γεωργιάδη

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Υγείας απέστειλαν στον ΕΟΠΥΥ και κοινοποίησαν στον υπουργό Υγείας εξώδικο αναφορικά με την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους λόγω υπερημερίας των οφειλών και της παραβίασης συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρμόδιου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντας την κίνηση των διαγνωστικών κέντρων παράνομη, προειδοποιώντας ότι ο ΕΟΠΥΥ θα επανεξετάσει τη θέση στάση του.

«Ως προς το θέμα της επίσχεσης εργασίας των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, θέλω με ψυχραιμία να τις καλέσω να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη. Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχουμε εγκαινιάσει, θα βρούμε λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Όμως, δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσει τη στάση του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα