Επιστροφή στον… τόπο του εγκλήματος από Μπρέιβικ – Γίνεται φοιτητής πολιτικών επιστημών!

Μεγάλο σάλο έχει προκαλέσει διεθνώς η πρόκληση του Αντερς Μπρέιβικ ο οποίος μετά τη δολοφονία 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011 στο νησί Ουτόγια, κατέθεσε αίτημα να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Ο μακελάρης της Νορβηγίας, Αντερς Μπρέιβικ, ωστόσο τα κατάφερε εν μέρει και το αίτημά του να γίνει φοιτητής έγινε δεκτό με την προϋπόθεση να σπουδάσει σε ξεχωριστό κελί. Δεν έχει το δικαίωμα λοιπόν να έρχεται σε άμεση επαφή με το προσωπικό του Πανεπιστήμιου του Οσλο, ούτε θα γίνει δεκτός στην πανεπιστημιούπολη. Αντιθέτως,

θα μπορεί να δανείζεται βιβλία, τα οποία θα μελετά σε ξεχωριστό δωμάτιο.

Και το πιο προκλητικό είναι ότι θα μελετά για τη δημοκρατία, την δικαιοσύνη, τον σεβασμό στον πλησίον, στα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία μειονοτήτων και τις αρχές της ελευθερίας, θέματα τα οποία είχε αμελήσει πριν από δύο χρόνια όταν εκτελούσε στην κυριολεξία τα θύματά του αποτελειώνοντάς τα.

Σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στον βρετανικό Guardian, το Πανεπιστήμιο υποστήριξε πως ο καθένας έχει δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση και ο Μπρέιβικ δε μπορεί να εξαιρεθεί.

Ο πρύτανης του ιδρύματος, μάλιστα, Ολε Πίτερ Οτερσεν, δήλωσε πως ο 34χρονος δολοφόνος «στο κελί του θα έχει την ευκαιρία να συλλογιστεί το έγκλημα που διέπραξε».

Keywords
Τυχαία Θέματα