Έρχεται στην επιφάνεια ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ιστορία και μεγάλο ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο. Το κέντρου του κόσμου στα προ Χριστού χρόνια συνεχίζει με τις ανασκαφές που διεξάγονται στο παρόν να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αρχαιολογικής κοινότητας.

Αυτή τη φορά ο λόγος γίνεται για την αρχαιολογική σκαπάνη που διεξάγεται στην Αμφίπολη των Σερρών και εφόσον συνεχιστεί δεν είναι απίθανο να οδηγήσει σε μία σημαντική ανακάλυψη.

Οι αρχαιολόγοι έχουν φέρει στην επιφάνεια ένα ταφικό οικοδόμημα το οποίο περιλαμβάνει

περίβολο με μεγάλες διαστάσεις. Η περίμετρος υπολογίζεται σε 0,5 χλμ ενώ η διάμετρος σε 160μ. Παράλληλα ο περίβολος έχει επενδυθεί με λαξευμένο μάρμαρο καλής ποιότητας, χωρίς πολλές φθορές.

Ο τάφος χρονολογείται από τους επιστήμονες στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. και πιο συγκεκριμένα το 411π.Χ. Εικάζεται μάλιστα εξαιτίας της μεγαλοπρέπειάς του ότι αποτελεί τάφο ενός σημαντικού προσώπου της εποχής. Μάλιστα, θεωρείται αρκετά πιθανό ο τάφος να ανήκει στη σύζυγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνη και στον γιο και μόνο του διάδοχο, Αλέξανδρο τον Δ’.

Η ανασκαφή πλέον έχει σταματήσει, καθώς είναι αναγκαίο να δοθούν κάποια χρήματα για να συνεχιστεί η έρευνα. Οι επιστήμονες πάντως μέχρι να συνεχιστούν οι εργασίες είναι συγκρατημένοι όσον αφορά την ταύτιση του συγκεκριμένου ταφικού αρχιτεκτονήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα