Ερωτήματα προς Κοντονή μετά τα νέα επεισόδια

Όσο και να θέλει κανείς να ασχοληθεί με το ματς, το ΑΕΚΟλυμπιακός, δεν μπορεί να παραλείψει τα όσα έγιναν από το 89' και έπειτα με το παιχνίδι να πηγαίνει σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε δεν είναι κάτι το σημαντικό...

Γράφει ο Θάνος Δημάτσας

Για άλλο ένα παιχνίδι και συγκεκριμένα σε άλλο ένα ντέρμπι γίνονται έκτροπα, με δέκα, είκοσι, πενήντα οπαδούς να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, να πετούν φωτοβολίδες να τραυματίζονται άνθρωποι της

ασφαλείας, αστυνομικοί που βρίσκονται στο ΟΑΚΑ, ή στο εκάστοτε γήπεδο για να διαφυλάξουν την ηρεμία και εν τέλει είναι οι δέκτες των πυρών, των φωτοβολίδων, ή, εν πάσι περιπτώσει, ότι πετάει ο καθένας.

Για άλλη μια φορά κατορθώσαμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνουμε πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ διεθνών, με τα ντροπιαστικά επεισόδια μιας μερίδας, που μόνο φίλαθλοι δεν είναι. Το δεδομένο είναι ένα, πως εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν αυτά τα επεισόδια ήρθαν στο γήπεδο μόνο για αυτό, έψαχναν μια αφορμή και την βρήκαν. Θέλετε από τον τρόπο που πανηγυρίζει ο Χάρα; Από τις κινήσεις του Περέιρα κατά το γκολ; Από την κίνηση του Κασάμι; Από ό, τι θέλετε, επιλογές υπάρχουν, δικαιολογίες όμως όχι. Εντάξει έγιναν επεισόδια γιατί υπήρχαν κάποιες συλλήψεις. Τόσοι νοματαίοι στο γήπεδο. Άντρες της ασφάλειας του γηπέδου, αστυνομικοί, δυνάμεις των ΜΑΤ δεν μπορούσαν να συλλάβουν τους ανεγκέφαλους που μπήκαν στο γήπεδο. Λίγοι ήταν! Κατά τα άλλα πάντως για να μην αδικούμε το σύνολο, πέραν της μειονότητας, οι υπόλοιποι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικοί, κύριοι.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, μετά τα όλα όσα έγιναν στη Λεωφόρο και στο ντέρμπι ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός θέλησε να πάρει άμεσα μέτρα και έβαλε προσωρινό λουκέτο σε μία πολύ σωστή κίνηση για να διαπιστωθεί αν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έγινε μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στη Σούπερ Λιγκ και στο ντέρμπι Κυπέλλου έγιναν πάλι τα ίδια, όμως ο κ. Κοντονής αργά το βράδυ της Τετάρτης (11/3) αποφάσισε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και η 28η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Γιατί η Σούπερ Λιγκ και όχι η Β' Εθνική; Από τη στιγμή που τα επεισόδια έγιναν από οπαδούς της ΑΕΚ και η ΑΕΚ είναι ομάδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας γιατί να... πληρώσει τη νύφη η Κέρκυρα, ο Λεβαδειακός, ο Πλατανιάς, ο Εργοτέλης και ομάδες που δεν φταίνε σε τίποτα; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση.

Το ότι θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, είναι δεδομένο. Το ζήτημα είναι πως το ορίζει το άμεσα η κυβέρνηση, πως οι ομάδες και πως οι διοργανώτριες αρχές. Ο υφυπουργός αθλητισμού είναι αποφασισμένος να το αλλάξει το ποδόσφαιρο. Συναντήθηκε, εκτός από τους φορείς του ελληνικού πρωταθλήματος και με την UEFA, τον πρόεδρό της Μισέλ Πλατινί, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της Πολιτείας και στην προσπάθεια που γίνεται να εξαλειφθεί κάθε μορφή βίας από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε, αναμένεται τέλη του μήνα να επισκεφθούν των χώρα μας τα κλιμάκια της UEFA και τη FIFA, όπου μαζί με την ΕΠΟ και την Πολιτεία θα πάρουν μέτρα για την καταπολέμηση της βίας και να ισχύσουν από τα τέλη Απρίλη. Ο κ. Κοντονής είχε εξαγγείλει πως σκοπεύει να περάσει νομοσχέδιο για το ποδόσφαιρο προς ψήφιση.

Σε ό, τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά, το παιχνίδι ΑΕΚΟλυμπιακός θα είχε ξεχαστεί εύκολα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε να δούμε σουτ για 39 λεπτά και το πρώτο που έγινε ήταν ένα σουτ της απελπισίας από τον Γιάννη Μανιάτη. Η ΑΕΚ πίεζε, όμως με ψηλές μπαλιές προς τον Αραβίδη, με αμυντικούς του Σιόβα και Μποτία δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις για γκολ. Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του είχε κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό, μετά τις αναβολές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έφτασε σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ με τον Μάνταλο, όμως από το 60' και μετά οπισθοχώρησε και προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν για να προκριθεί. Ο Ολυμπιακός ανέβαινε, πίεζε, δημιουργούσε και ήταν θέμα χρόνου να μπει το γκολ. Μπήκε και μετά το χάος...

The post Ερωτήματα προς Κοντονή μετά τα νέα επεισόδια appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα