Εθνική Ελλάδος: Από τουρίστες, υπολογίσιμοι και αποτελεσματικοί

14:35 1/7/2014 - Πηγή: KoolNews

Δεν κάναμε τουρισμό στην Βραζιλία. Ξεκινήσαμε «άσχημα» με την Κολομβία (η οποία περνά ακάθεκτη και ανενόχλητη στους «8») και χάσαμε την πρόκριση στα προημιτελικά στην διαδικασία των πέναλτι. Είμαστε πλέον υπολογίσιμοι.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Ο άθλος στην Πορτογαλία δεν ήταν ένα πυροτέχνημα. Από τότε συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις εκτός από το Μουντιάλ στην Γερμανία το 2006. Έχουμε παγιωθεί πλέον στις συνειδήσεις των φιλάθλων στο εξωτερικό. Πλέον πρέπει να υπολογίζουν και την Ελλάδα.

Για

να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι το άλμα της Εθνικής Ελλάδος τα τελευταία χρόνια αξίζει να δούμε το εξής: Το 1998 βρισκόμασταν στην 66η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Σήμερα ήμαστε στην 12η, και αισίως μετά την καλή μας εμφάνιση στο Μουντιάλ, ίσως ανεβούμε -ξανά- κι άλλο.

Η υψηλότερη θέση που έχουμε φτάσει ποτέ είναι η 8η, το 2008 με την πρόκρισή μας στο EURO 2008, ως πρωταθλητές Ευρώπης το 2004.

Όσο για τους «haters» της Εθνικής, δεν τους κατηγορώ. Τους κατανοώ, είναι το DNA του Έλληνα αυτό, να νομίζει πως με μία επιτυχία μπορεί να αναβιώσει το κράτος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και με μία αποτυχία, να περάσει 400 χρόνια σκλαβιάς.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθνική Ελλάδος,ethniki ellados