«Έτσι θα κυβερνήσω!» – Μανιφέστο διακυβέρνησης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από το Βελλίδειο

Στο πρώτο σκέλος ομιλίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επικράτησε ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Ξεκινώντας την ομιλία του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε ονομαστική αναφορά εκ νέου και στους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ενώ από την αρχή ξεκαθάρισε πως «εύκολος δρόμος δεν υπάρχει».

«Κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται ποτέ να μοιράσουμε γιατί είμαστε υπεύθυνοι. Από

εμένα θα ακούτε μόνο αλήθειες» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κύριος Μεϊμαράκης έθεσε μάλιστα και το δίλημμα, το οποίο αποτύπωσε στο ερώτημα «θέλουμε ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμό και ανευθυνότητα;».

Θεσσαλονίκη: Γιώργος Ευγενιδης

Στο πρώτο σκέλος της ομιλίας του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, στοχευόντας και προσωπικά εναντίον του απελθόντα πρωθυπουργού, τονίζοντας μάλιστα σε κάποιο σημείο πως ηθελημένα η κυβέρνηση κατέφυγε σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα και οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό.

«Η ταπεινωτική εικόνα των συνταξιούχων στα ΑΤΜ θα είναι στο μυαλό μας μέχρι τη στιγμή που θα πάμε στην καλπη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναλύοντας την επιβάρυνση 90 δις που υπήρξε στο επτάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, με ιδιαίτερη έμφαση στη διάλυση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας. «Συγκρίνετε πώς ήμαστε τον Γενάρη και πώς είμαστε τώρα.

Και μόνο αυτή η σύγκριση θα καταδείξει πως τον Ιανουάριο είμαστε καλύτερα, ελπίζαμε, αισιοδοξούσαμε. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός του εξηντάευρου», υπογράμμισε με ιδιαίτερα σκωπτικό τόνο μάλιστα.

«Η πρώτη δουλειά της δικής μας κυβέρνησης με πρωθυπουργο και κορμό τη ΝΔ θα είναι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων στη χώρα, την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος» σημείωσε με έμφαση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει μπροστά το «εμείς» και όχι το «εγώ». «Το μοντέλο αυτό θα το εφαρμόσω από την 21η Σεπτεμβρίου, θεού και λαού θέλοντος, με εμένα πρωθυπουργό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τα σχέδια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

- Εθνική ομάδα διακυβέρνησης -Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης: Μια ομάδα με στελέχη με ειδική γνώση και εμπειρία και να εκφράζουν ευρύτερα τις πολιτικές δυνάμεις. Θέλουμε τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, σημείωσε. «Πάνω από όλα ζητάμε τη συμμετοχή των στελεχών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διαπραγματεύτηκαν το πρόγραμμα» προσέθεσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

-Ομάδα εθνικού σχεδιασμού: Θα συγκροτείται από εκπροσώπους των φορέων, επιστήμονες και τεχνοκράτες, με μεσοπρόθεσμη ατζέντα. Θα πρέπει εως την άνοιξη του 2016 να έχει παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για όλους τους τομείς και τους νομούς της χώρας. Θα προτείνει ένα νέο σύμφωνο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο θα αποτελεί βασική πυξίδα για τη χώρα.

Οι άξονες του εθνικού σχεδίου

1) Αλλαγές για την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης και την επανόρθωση της οικονομίας. Θα κατατεθεί προϋπολογισμός δημοσιονομικά πειθαρχημένος και θα έχει τρεις στόχους: δουλειές, δουλειές, δουλειές. Ο κύριος Μεϊμαράκης παρουσίασε ένα συνεκτικό πλάνο για τη συνολική ανόρθωση της οικονομίας, με αναφορά στις τράπεζες, τα δημοσιονομικά, τα εργασιακά, τις αποκρατικοποιήσεις, την ανάπτυξη και τις ξένες επενδύσεις, τη φορολογική πολιτική (μεσοπρόθεσμη δυνατότητα μείωσης της φορολογίας, συναρτήσει των δημοσιονομικών επιδόσεων). «Από την επομένη των εκλογών ολοι μαζί πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στο θέμα των Σκουριών, στηρίζοντας καθαρά τους εργαζόμενους.

2) Βιωσιμότητα χρέους και δημοσιονομική σταθεροποίηση: Ανάγκη ρύθμισης του χρέους, παρά το γεγονός πως τον Ιανουάριο το χρέος ήταν σε βιώσιμα επίπεδα.

3) Ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Θεσμοθέτηση συντονιστή για θέματα καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας.

4) Τουρισμός: πολύπλευρη ανάπτυξη

5) Πρωτογενής παραγωγή: Στόχος η αύξηση της καθαρής, εγχώριας αξίας.

6) Γεωργία: δεν μπορούν να γίνουν έτσι δεκτές οι προβλέψεις της συμφωνίας κυρίου Τσίπρα. Θα δοθεί μάχη, χωρίς να υπάρχει ρητή υπόσχεση για σκίσιμο του εν λόγω άρθρου.

7) Ναυτιλία: Υπάρχει κόμπλεξ απέναντι στον εφοπλισμό. Θα υπάρξουν Κίνητρα για προσέλκυση κεφαλαίων.

8) Ενέργεια: Φιλοδοξο στρατηγικό σχέδιο, απόφαση για επιτάχυνση της αξιοποίησης του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου. Προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων.

9) Πολιτισμός: Προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομίας. Καμία ανοχή στη βία, στο ντόπινγκ και στα στημένα παιχνίδια, αναφορικά με τον αθλητισμό.

10) Κράτος: Μικρότερο κράτος, με αναδιάταξη του ρόλου του κράτους. Προώθηση της ηλεκτρονικής διοίκησης και ενοποίηση τις λειτουργείες της πληροφορικής. Ενιαίος αριθμός μητρώου για όλες τις συναλλαγές του πολίτη και σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών. Ενίσχυση της διαφάνειας και επίσπευση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης. Δίπλα μας θα έχουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι προσπαθούν να σταθούν όρθιοι εξυπηρετώντας τον πολίτη.

11) Επενδύσεις: Προώθηση πλαισίου για την προώθησή τους, σχεδιο για τη φυγή των νέων, καταρτισμένων ανθρώπων μέσω απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Πρωτοβουλίες για ένα ενεργητικό κοινωνικό κράτος. Θα εφαρμοστεί καθολικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

12) Υγεία: Εξορθολογισμός στις δημόσιες δαπάνες , συνεργασία με ιδιώτες παρόχους υγείας, αλλά και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μέσω διαγωνισμών θα καλυφθούν χιλιάδες θεσεις εργασίες.

13) Άμυνα: Η ΝΔ θα υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ για αποκαταστάση των αμοιβών των στρατιωτικών. Τα δίκαια της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα.

14) Εξωτερική πολιτική: Πολιτική στιβαρότητας και ανοιχτών οριζόντων, ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου της χώρας. Βούληση για διεύρυνση των σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και Ελλάδα-Αιγύπτου. Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ούτε βήμα πίσω. Μήνυμα συνεργασίας προς τους γείτονες, αλλά και αναγνώρισης των δικαίων της χώρας μας.

15) Δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες, όπως γινεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

16) Ασφάλεια και μετανάστευση: Αναγνώριση του πολυδιάστατου προβλήματος των μεταναστευτικών ροών. Αναγνώριση της ανθρώπινης διάστασης, αλλά και της ανάγκης επίλυσης του προβλήματος. Συνεργασία με την ΕΕ, αλλά και εμπλοκή του ΟΗΕ. Αξιοποίηση των πόρων της ΕΕ, ώστε να βελτιωθούν οι μεταναστευτικές υποδομές. Η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη απέναντι στους δουλέμπορους.

17) Συνταγματική αναθεώρηση: Βασική προτεραιότητα οι θεσμικές αλλαγές. Στόχος να δρομολογηθεί η πρώτη φάση της διαδικασίας τους επόμενους μήνες, με γνωστές θέσεις. Διάταξη για την προώθηση μιας μίνιμουμ τριετούς θητείας της Βουλής, κάτι που ο πρόεδρος της ΝΔ έχει συζητήσει και με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα.

Εντολή για τετραετία

«Δώστε μας εντολη για 4 χρόνια» ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναδεικνύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα. Επίσης, κλειδί η αναθεώρηση του άρθρου 16 για την προώθηση της αναγνώρισης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στόχος να εξάγονται, όχι να εξάγονται φοιτητές. «Η παιδεία είναι χώρος αριστείας, δεν είναι ρετσινιά» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Παράλληλα έκανε λόγο για θεσμική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά και θέσπιση της ανταλλαγής απόψεων του υπουργικού συμβουλίου με του παραγωγικούς φορείς. «Η ελπίδα υπάρχει μέσα μας, δεν την σκοτώνουμε, μπορούμε να την κάνουμε πράξη» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ αναφερόμενος και στα δημόσια έργα της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέδειξε την ανάγκη ολοκλήρωσης των έρων του μετρό, ταυτόχρονα με την επέκτασή του προς την Καλαμαριά, η βελτιωση του αεροδιαδρόμου στο Μακεδονία κ.α.

Όχι άλλα πειράματα

«Αν η χώρα συνεχίσει να πειραματίζεται, θα πάμε στην καταστροφή» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και αναφέρθηκε στον πολιτικό εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ πως είτε θα βγει πρώτος είτε, αν βγει δεύτερος, θα επιστρέψει στην αντιμνημονιακή λογική, λέγοντας πως η συμφωνία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη που θα μπορούσε, με αποτέλεσμα τα διλήμματα να είναι καθαρά για την επόμενη μέρα, σε μια λογική σύγκρισης της ΝΔ με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε τάζω, ούτε υπόσχομαι. Είμαστε όμως μπροστά στην τελευταία ευκαιρία και οι πολίτες δεν μπορούν να την τζογάρουν» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους (και τους αναποφάσιστους), ζητώντας εντολή για διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ. Αξίζει να σημειωθεί πως θριαμβευτική υποδοχή επιφύλαξαν οι νεοδημοκράτες για τον Βαγγέλη Μεϊμαρακη στο Βελλιδει ενώ επίσης, ιαχές ενθουσιασμού ακούστηκαν για τον για τον Κώστα Καραμανλή.

Παράλληλα, θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ για πρώτη φορά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Ιωάννα Κολοκοτά.

The post «Έτσι θα κυβερνήσω!» – Μανιφέστο διακυβέρνησης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από το Βελλίδειο appeared first on KoolNews.

Keywords
αλέξης τσίπρας, εν λόγω, τσιπρας, σαμαρας, δίλημμα, ειλικρίνεια, θεσσαλονικη, δημοψηφισμα 2015, ατμ, δις, συμμετοχή, προυπολογισμος, τραπεζες, βιωσιμότητα, χρεος, σχεδιο, θεσεις, ελλαδα, αιγαιο, γινεται, οηε, βουλη, μετρο, συριζα, διλήμματα, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταση εργασιας, αιγυπτος, στημενα, κυπρος, τραπεζα της ανατολης, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, αλέξης τσίπρας, χωρες, βημα, γνωση, δουλεια, εθνικη, θεμα, ισραηλ, κυπρου, οηε, παιχνιδια, προγραμμα, υγεια, αυξηση, αξιζει, αμυνα, ανοιξη, αξονες, ατζεντα, ατμ, βιωσιμότητα, γεγονος, γεωργια, γινεται, δυνατοτητα, δίλημμα, διλήμματα, δις, δοθει, δρομος, ευκαιρια, ειλικρίνεια, υπαρχει, ελπιδα, ενεργεια, εν λόγω, εργα, επενδυσεις, εικονα, ιωαννα, ομιλια, κυβερνηση, λογο, μακεδονια, μηνες, μυαλο, ναυτιλια, ομαδα, παμε, πυξιδα, προγραμματα, ρυθμιση, συμμετοχή, στημενα παιχνιδια, σχεδια, σχεδιο, τουρισμος, φυγη, φορολογικη, φορα, ψευτικα, ασφαλεια, δικαιωμα, δουλειες, εμφαση, χωρα, ιδιαιτερα, κομπλεξ, μπροστα, θεματα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα