Συνελήφθη ή όχι ο βομβιστής της Βοστόνης; O πόλεμος των media και ο ρόλος του CNN

Οι κλήσεις που καταγράφηκαν από τα κινητά τηλέφωνα όσων βρίσκονταν κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης οδήγησαν τους αστυνομικούς και το FBI στη σύλληψη του βασικού υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον φρικτό θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 183 (πολλοί εκ των οποίων ακρωτηριάστηκαν). Αυτά σύμφωνα με το CNN.

Δημοσιογράφοι άκουσαν από

τους ασυρμάτους της αστυνομίας ότι ο ύποπτος για το μακελειό συνελήφθη σε ξενοδοχείο της πόλης. Οι πληροφορίες των αμερικανικών media ωστόσο είναι αντικρουόμενες και συγκεχυμένες. Το αλαλούμ φέρεται να έχει προκαλέσει το κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Βοστόνης που δεν διευκρινίζει εάν έχει γίνει σύλληψη του υπόπτου ή έχει μεταφερθεί στο τμήμα ως μάρτυρας.

Κάποιοι μεταδίδουν ότι σε αυτές τις φωτογραφίες διακρίνεται ο βομβιστής…

Νομική πηγή ανέφερε στο CNN, ότι υπάρχει σημαντική εξέλιξη από τη μεριά του FBI, και πως βρίσκονται αρκετά κοντά στην αποκάλυψη του ενόχου, αν και δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, σχετικά με το που έχουν στραφεί οι υποψίες.

Επίσης, και η συγκεκριμένη πηγή, επιβεβαιώνει τα λόγια του εκπρόσωπου Τύπου του Λευκού Οίκου, πως –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δεν έχει βρεθεί κάποια ένδειξη πως τα γράμματα με την ύποπτη σκόνη που στάλθηκαν στον Μπάρακ Ομπάμα, έχουν σχέση με τη βομβιστική επίθεση.

Αποκάλυψε ωστόσο ένα στοιχείο, το οποίο δείχνει την ισχύ των εκρήξεων που σημειώθηκαν κατά των αιματηρό μαραθώνιο, καθώς, το καπάκι της χύτρας στο εσωτερικό της οποία είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, βρέθηκε στην ταράτσα εξαώροφου κτιρίου, 35 μέτρα μακριά από το σημείο που είχε τοποθετηθεί.

Λίγο αργότερα, σε εκπομπή του ίδιου μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου, ερευνητές ενημέρωσαν πως έχουν φτάσει στην αναγνώριση του άντρα που τοποθέτησε τις βόμβες στα σημεία της έκρηξης έπειτα από εξονυχιστική ανάλυση των βίντεο που είχαν στα χέρια τους οι άντρες του FBI. Σε απόσπασμα τους, έχουν στοχεύσει σε έναν “μελαμψό άντρα” ο οποίος βρίσκεται μέσα σε κατάστημα κοντά στο σημείο της δεύτερης έκρηξης.

Παρόλα αυτά το CBS μετέδωσε πριν από λίγο ότι δεν υπάρχει αλήθεια πίσω από την είδηση και δεν συνελήφθη κανείς! Αποκάλυψε ωστόσο ότι ο ύποπτος που αναζητείται μιλούσε στο κινητό την ώρα που άφηνε τη βόμβα στον τερματισμό του μαραθωνίου.

updated: NBC και ABC μεταδίδουν επίσης ότι δεν πρόκειται για σύλληψη. Επίθεση του CBS στο CNN: Ο ύποπτος ως βομβιστής είναι λευκός και όχι μελαψός όπως μετέδωσε ο John King σας! Boston Globe, Fox News και Associated Press συμφώνησαν με το CNN. Κινδυνεύει η αξιοπιστία καναλιών και καναλάρχες ετοιμάζονται να πάρουν κεφάλια ανάλογα με τις εξελίξεις!

updated: To FBI λέει τώρα ότι δεν έχει γίνει σύλληψη. Πανικός από τον κόσμο έξω από το δικαστήριο.

Το FBI μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με όσες πληροφορίες βγήκαν στη δημοσιότητα: «Παρά τα όσα έχουν μεταδώσει, εσφαλμένα, ορισμένα ΜΜΕ, δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη σχετικά με τον ύποπτο για τη βομβιστική επίθεση της Βοστόνης. Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν μεταδοθεί πολλές πληροφορίες από τα μέσα, σχετικά με τις εξελίξεις των ερευνών, οι οποίες όμως δεν ευσταθούν. Από τη στιγμή που τέτοιου είδους υποθέσεις μπορούν να έχουν πολλές και σοβαρές επιπτώσεις, και κυρίως όταν οι έρευνές μας βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους δημοσιογράφους, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με το πληροφορίες διαδίδουν».

Το CNN μετέδωσε πως θα δώσει εξηγήσεις για όσα συνέβησαν. Δέχεται ήδη σκληρά σχόλια από δεκάδες πολιτικούς αναλυτές στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα πάντως θα γίνει και η συνέντευξη Τύπου του FBI.

updated: Εκκενώνεται το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστόνης! Απειλή για τοποθέτηση βόμβας. Εκκενώθηκαν και όλα τα νοσοκομεία γύρω από το δικαστήριο! Σκηνές πανικού…

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έγινε τηλεφώνημα για βόμβα στο δικαστήριο. Ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα εξουδετέρωσης και αστυνομικοί από πέντε διαφορετικά τμήματα βρίσκονται ήδη εκεί!

Πληροφορίες μεταδίδουν ότι εκκενώνεται τώρα η περιοχή αρκετά τετράγωνα μακριά από το δικαστήριο. Δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις.

UPDATED: Η Boston Globe μεταδίδει πως δεν υπήρξε απειλή για βόμβα αλλά η είδηση ήταν τρικ της αστυνομίας για να απομακρύνει τον κόσμο και τους δημοσιογράφους από το δικαστήριο! Στο σημείο ωστόσο έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής ενώ γίνονται και έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή από 2 ελικόπτερα…

UPDATED: Αναβλήθηκε η συνέντευξη τύπου του FBI, που ήταν προγραμματισμένη για τις 24:00 (ώρα Ελλάδας).

Δείτε τι μεταδίδει το CNN εδώ.


Keywords
Τυχαία Θέματα