Έξω φρενών ο Ντάισελμπλουμ με τον Βαρουφάκη γιατί μπήκε με κάμερα στο Eurogroup

Τις αντιδράσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου τους ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και το κλίμα στις συνεδριάσεις του Eurogroup περιγράφει σε δημοσίευμα του το Dow Jones Newswires.

Οπως κάθε μεγάλο γεγονός, έτσι και τα δύο κρίσιμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη Eurogroup, έχουν παρασκήνιο πολύ. Και μάλιστα, ένα τέτοιο παρασκήνιο που δείχνει και το άλλο -προβλέψιμο ή λιγότερο

προβλέψιμο- πρόσωπο των... πρωταγωνιστών του.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κούνησαν τα κεφάλια τους όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης επανειλημμένα δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά τις ελληνικές εκλογές ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη, αναφέρει το πρακτορείο.

«Είναι μια σύγκρουση κουλτούρας», αναφέρει ο αξιωματούχος. «Είναι 18 υπουργοί Οικονομικών που κάθονται με έναν διαφορετικό, ριζοσπάστη ακαδημαϊκό οικονομολόγο που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν κυβερνητική θέση».

Στον κλειστό κόσμο των γραφειοκρατών της Ευρωζώνης, οι προσωπικές σχέσεις, έχουν σημασία, αναφέρει το Dow Jones. Τα προβλήματα σπάνια δημοσιοποιούνται και οι αποφάσεις λαμβάνονται με συναίνεση, συχνά μέσα από απόκρυφους κανόνες που σφυρηλατήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης, σημειώνει το πρακτορείο.

Η κάμερα και η ενόχληση

Το πρακτορείο κάνει λόγο για αρνητικό κλίμα στο Eurogroup της Δευτέρας. Η συνάντηση ξεκίνησε περίεργα, αναφέρει. Ο κ. Βαρουφάκης μπήκε με καθυστέρηση 20 λεπτών, ενώ τον ακολουθούσε μια κάμερα καθώς μιλούσε ο Ντράγκι, αναφέρουν αξιωματούχοι. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διέκοψε τον Ντράγκι και ζήτησε θυμωμένα από τον καμεραμάν να φύγει.

Η είσοδος του κ. Βαρουφάκη δεν έκανε καλή εντύπωση σε αρκετούς αξιωματούχους. Ένας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι αποτελούσε άλλο ένα παράδειγμα της αγάπης του για προβολή στα ΜΜΕ.

Όταν ήταν η σειρά του να μιλήσει, ο κ. Βαρουφάκης πρόσφερε μια μακρά ομιλία, σε μεγάλο βαθμό όμως χωρίς τα στοιχεία ή τις συγκεκριμένες προτάσεις που χρειάζονται οι υπουργοί Οικονομικών για να πάρουν αποφάσεις, αναφέρουν αξιωματούχοι. Η ομιλία, ουσιαστικά η ίδια που έδωσε και την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε δεκτή «με διαφορετικούς βαθμούς απογοήτευσης και ενόχλησης», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

The post Έξω φρενών ο Ντάισελμπλουμ με τον Βαρουφάκη γιατί μπήκε με κάμερα στο Eurogroup appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα