Φεσεντζούν: Το φαγητό που έτρωγαν οι βασιλιάδες της Περσίας

07:32 8/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Για να νιώσετε οι «βασιλίαδες» της κουζίνας μπορείτε να φτιάξετε το Φεσεντζούν που εκτός από εντυπωσιακό και θρεπτικό, είναι και πολύ εύκολο ενώ δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα. Οπότε όσοι δοκιμάσετε να το φτιάξετε θα κάνετε την διαφορά!Τι θα χρειαστούμε:

Μισό κιλό κρέας της αρεσκείας σας

Μισό κιλό καρύδια

Χυμός από ένα λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας πάστα από άγρια ροδιά (γίνεται και με πελτέ ντομάτας)

7 κουταλιές της σούπας σταφίδες

Αλάτι και πιπέρι

Πως θα το κάνουμε:

Βάζουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Στη συνέχεια τα βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και την τοποθετούμε στην εστία του φούρνου. Προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση της κατσαρόλας, τον χυμό λεμονιού και τον πελτέ (ή την πάστα) και μόλις βράσει περιμένουμε για 10 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και όσο αλάτι θέλουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ενδεικτικά, αν χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ο χρόνος βρασμού είναι δύο με 2,5 ώρες και κοτόπουλο μία με 1,5 ώρα γιατί το κρέας πρέπει να μαλακώσει. Δέκα λεπτά πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε τις σταφίδες.

Αν δείτε ότι η σάλτσα δεν είναι «σφιχτή» μην το αφήσετε παραπάνω γιατί όσο κρυώνει, δένει. Επίσης μπορείτε να σερβίρεται με ρύζι μπασπάτι ή να το φάτε και σκέτο. Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει με όλα τα είδη κρέατος αλλά το ιδανικό είναι το στήθος κοτόπουλου, τα μπούτια ή γαλοπούλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα