Φιληθείτε μέσω ίντερνετ… Τώρα γίνεται!

Καθηγητής ρομποτικής παρουσιάζει το «Kissenger», το ηλεκτρονικό φιλί για τους ερωτευμένους που νιώθουν τη σχέση τους να δοκιμάζεται από την απόσταση.

Στο πλευρό του ερωτευμένου που λόγω στρατιωτικής θητείας, αυστηρού μπαμπά, μετάθεσης από το γραφείο ή επιστροφής στην πόλη με την ανάμνηση μιας έντονης καλοκαιρινής περιπέτειας αναγκάζεται να στερηθεί τα φιλιά της αγαπημένης του, δηλώνει ένας καθηγητής Ρομποτικής στη Σιγκαπούρη.

Κι όχι μόνο το δηλώνει αλλά κάνει και κάτι σημαντικό για να δώσει στα ζευγάρια που ζουν χωριστά την ψευδαίσθηση καυτών ερωτικών φιλιών! Εικονική πραγματικότητα;

Όχι ακριβώς.

Ο Χοομάν Σαμανί επινόησε το “Kissenger” -από την έκθλιψη των αγγλικών λέξεων «kiss» (φιλί) και «messenger» (αγγελιοφόρος)-δηλαδή μια μικρή συσκευή εξοπλισμένη με χείλη από σιλικόνη που επιτρέπει το ερωτικό φιλί μέσω διαδικτύου.

Η συσκευή, υπό τη μορφή μιας μικρής κεφαλής από πλαστικό, με υπερμεγέθη χείλη, τίθεται σε λειτουργία μόλις ο ενδιαφερόμενος φιλήσει και η δόνηση διαβιβάζεται στο στόμα της αντίστοιχης συσκευής που το έτερον ήμισυ φιλά την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη του διαδικτύου!

Για ένα πιο αισθησιακό φιλί, μάλιστα, ο καθηγητής προτείνει οι δύο ερωτευμένοι να «φιλιούνται» κοιτάζοντας απευθείας στην οθόνη του υπολογιστή τους.

«Τα τεχνητά χείλη προσφέρουν την καλύτερη των αισθήσεων, εξ αποστάσεως», υποστηρίζει ο καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης και εξηγείται: “Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα μέσο βελτίωσης της ανθρώπινης επικοινωνίας».

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι δεν θα ρίξει το πρωτοποριακό του γκάτζετ στην αγορά εάν πρώτα δεν λύσει τα «ηθικά ζητήματα» που τον προβληματίζουν: «Με το φιλί εκφράζουμε μύχια συναισθήματα. Αντί θα προχωρούμε στην εμπορευματοποίηση ενός προϊόντος που καταπιάνεται με το ευαίσθητο αυτό θέμα, οφείλουμε να διενεργήσουμε κατάλληλες μελέτες για τις κοινωνικές και πολιτισμικές πλευρές».

Η συσκευή πρωτοπαρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο τον Ιούνιο στη Βρετανία και βρίσκεται στη φάση της τελειοποίησης σε ένα εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης και του ιαπωνικού Πανεπιστημίου του Κέιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα