Φουντώνει η «μάχη» για διεκδίκηση του Νέου ΤΤ – Επικρατέστερη η Εurobank

14:04 8/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Εντός της αυριανής ημέρας αναμένεται η κατάθεση των προσφορών των υποψήφιων τραπεζών όσον αφορά την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στόχος είναι η πώληση να έχει ολοκληρωθεί έως τέλη του μήνα ή τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου να έχει συναφθεί η καταρχήν συμφωνία εφόσον

στο επικείμενο νέο τραπεζικό μνημόνιο, η πώληση του ΤΤ και Proton κρίνεται αναγκαία για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης.

Tην Παρασκευή που μας πέρασε ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων στις ενδιαφερόμενες τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank οι οποίες και υπέγραψαν τα σχετικά σύμφωνα εμπιστευτικότητας. Επικρατέστερη για την τρόικα και τον Πόουλ Τόμσεν φαίνεται να είναι η Eurobank σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «ΕΤ».

Οι τρεις συστημικές τράπεζες θα υποβάλλουν τις προσφορές τους στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο στη συνέχεια θα αξιολογήσει την πιο συμφέρουσα από αυτές. Δεδομένου ότι το ΤΧΣ είναι ο βασικός μέτοχος τόσο των τραπεζών και του Τ.Τ. η επιλογή θα κριθεί αφενός από τις συνέργειες που θα δημιουργηθούν με την τράπεζα που θα αποκτήσει το Τ.Τ. (και σε αυτό η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος της Eurobank) και αφετέρου από την σύνθεση του τιμήματος που είναι διατεθειμένες οι ενδιαφερόμενες τράπεζες να προσφέρουν (μετρητά, ανταλλαγή μετοχών ή και τα δύο).

Η απόκτηση του Νέου Τ.Τ. θα βελτίωνε αισθητά την ρευστότητα και των τριών συστημικών τραπεζών αφού οι καταθέσεις του ξεπερνούν τα 11 δις ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το ενεργητικό του Νέου ΤΤ ανέρχεται πλέον (δηλαδή μετά το PSI+ και τον διαχωρισμό του σε «καλό» και «κακό») σε περίπου 15 δις ευρώ και τα ιδία κεφάλαιά του διαμορφώνονται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα