Γαλάζιο παιχνίδι σε διπλό ταμπλό- Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και Βουλή στο προσκήνιο

GOULIELMOS ANTONIOU

«Παλμό» δείχνει η ΝΔ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, καθώς, παρά το μεικτό κλίμα των προηγούμενων εβδομάδων, ενόψει και της αναμέτρησης της Κυριακής, το ενδιαφέρον των νεοδημοκρατών δείχνει να αφυπνίζεται, ενώ οι υποψήφιοι έχουν μπει στον αστερισμό των κεντρικών πολιτικών συγκεντρώσεων.

Παράλληλα, στη ΝΔ προετοιμάζονται και για την κοινοβουλευτική μάχη επί του πολυνομοσχεδίου που θα είναι και η τελευταία που θα δοθεί πριν την Κυριακή των εκλογών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

ήταν ο πρώτος που έκοψε το νήμα των συγκεντρώσεων, με κάλεσμα που απηύθυνε στους φίλους του στο κλειστό του Σπόρτινγκ, στην Κυψέλη. Σε μια συγκέντρωση με πολύ ικανοποιητική προσέλευση (συνεργάτες του κυρίου Γεωργιάδη έλεγαν πως ο κόσμος που ήρθε ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχαν), ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε του έργου των κυβερνήσεων Σαμαρά για μια ακόμα φορά, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ μίλησε για μια ΝΔ «χωρίς σύμπλεγμα απέναντι στην Αριστερά».

«Ναι, είμαι δεξιός και όσοι αισθάνονται μαζί μου δεξιοί, ελάτε να μετρηθούμε την Κυριακή» αναφώνησε ο κύριος Γεωργιάδης μέσα σε αποθέωση από τους υποστηρικτές του. Στο Σπόρτινγκ βρέθηκε φυσικά η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου, πανταχού παρούσα στην προεκλογική του εκστρατεία, ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης, η πρώην ευρωβουλευτής Νίκης Τζαβέλλα, ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά Γιώργος Μουρούτης, ενώ μέσα στη μέρα ο κύριος Γεωργιάδης είχε λάβει και τη στήριξη του πρώην βουλευτή της ΝΔ Αλέξανδρου Μωραϊτάκη.

Σήμερα, Πέμπτη, ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τις συγκεντρώσεις τους. Ο μεν κύριος Μεϊμαράκης καλεί του υποστηρικτές του στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα μιλήσει στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής και θα κλείσει την εκστρατεία του από την γεννέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή το απόγευμα, με ομιλία στο Αλεξάνδρειο.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει σε αντιπολιτευτικούς τόνους και από τη Δράμα μετασχημάτισε το παλιό σύνθημα που επεκαλείτο και ο ΣΥΡΙΖΑ «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» σε… «Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη», ενώ ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε και για τη φορολόγηση του κρασιού και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Τουρκία, για τις οποίες είπε πως θα ζητήσει εξηγήσεις.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με τη σειρά του, παραχώρησε μια συνέντευξη με ενδιαφέρουσες αποστροφές στο Action 24 το βράδυ της Τετάρτης, όπου δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να βγει και πρώτος από τον…πρώτο γύρο την Κυριακή. Συνεργάτες του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ συνέδεαν αυτή την πεποίθηση που έχει γεννηθεί στον κύριο Τζιτζικώστα από την επαφή του με τους πολίτες με την προσέλευση των ψηφοφόρων της ΝΔ, καθώς στο επιτελείο του εκτιμούν πως μεγάλη προσέλευση του κόσμου θα σημαίνει και καλύτερη επίδοση στην κάλπη για τον ίδιο.

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη ο κύριος Τζιτζικώστας, έκανε ένα γενναίο άνοιγμα στην πλευρά Σαμαρά, λέγοντας πως, αν εκλεγεί πρόεδρος, θα δουλέψει για τη δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού. «Ο Σαμαράς έχει δικαιωθεί 100% από τα γεγονότα που ακολούθησαν, θα πάρει όμως χρόνο να δικαιωθεί και στον κόσμο. Ο Σαμαράς παρέλαβε χάος και παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ως αρχηγός της ΝΔ, θα δουλέψω για τη δικαίωση του Σαμαρά, αλλά και όλων των αρχηγών της ΝΔ» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ απέκρουσε τα περί στήριξης από τον κύριο Μπαλτάκο, πρώην στενό συνεργάτη του κυρίου Σαμαρά και γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. Τέλος, ο κύριος Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε και για σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα της ΝΔ, όπως και για διεύρυνση της κοινωνικής βάσης αναφοράς του.

Το χορό των συγκεντρώσεων θα κλείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Παρασκευή το βράδυ θα μιλήσει στο ξενοδοχείο Intercontinental, ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης στο κινηματοθέατρο «Αριστοτέλειον», επίσης με σημαντική προσέλευση στελεχών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής και, όπως είπε, "να απαντήσουν σε όσους σχεδιάζουν τη διαδοχή στη Ν.Δ. σε κλειστά δωμάτια με παρασκηνιακές συμφωνίες".

Τους κάλεσε "να πάρουν τις τύχες του κόμματος στα χέρια τους και να πουν όχι στους παραδοσιακούς μηχανισμούς, να μην τους αφήσουν να εκλέξουν αυτοί τον νέο αρχηγό, να πάρουν άλλη μια σημαντική απόφαση". «Ψάχνουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ορθό πολιτικό λόγο, δυνατότητα εκπροσώπησης στο εξωτερικό. Δεν θέλουμε έναν κλώνο του κ. Τσίπρα στη Ν.Δ. γιατί δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αυτού του τόπου. Να επιλέξετε σε αυτές τις εκλογές αυτόν τον οποίο θεωρείτε ότι είναι ο καταλληλότερος, ο καλύτερος να ηγηθεί της Ν.Δ. σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» προσέθεσε.

Την ομιλία του παρακολούθησαν εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Σάββας Αναστασιάδης και ο Θεόδωρος Καράογλου, πρώην υπουργοί, όπως ο Αδάμ Ρεγκούζας και ο Σωτήρης Κούβελα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μηνάς Σαμαντζίδης, ο πολιτευτής της ΝΔ και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτης Κοκκόρης και πολλά άλλα στελέχη και απλοί φίλοι της ΝΔ.

Τελευταία κοινοβουλευτική εμφάνιση πριν την κάλπη της Κυριακής

Συν τοις άλλοις και λίγο πριν από την κορύφωση του…γαλάζιου δράματος, η ΝΔ θα πρέπει να δώσει ακόμα μια κοινοβουλευτική μάχη, μιας και απόψε συζητείται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση των 2 δις, αλλά και τα 10 δις της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Το νομοσχέδιο πέρασε χθες από την επιτροπή της Βουλής μόνο με τις κυβερνητικές ψήφους, εν μέσω σκληρών πυρών από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ενδεικτικό μάλιστα είναι και το γεγονός πως στον κατάλογο ομιλητών για να υπερασπιστούν το νομοθέτημα γράφτηκαν μόνο τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένας των ΑΝΕΛ, με τον μικρό κυβερνητικό εταίρο να δείχνει τάσεις καταψήφισης της διάταξης για το κρασί, όπως είχε γίνει και με το φόρο στις μικρές ζυθοποιίες, πλην όμως να υπερψηφίζει, μετά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Τρύφωνα Αλεξιάδη πως το ζήτημα θα επανεξεταστεί.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για διευκόλυνση των πλειστηριασμών με πολλούς τρόπους και για απόπειρα εξαπάτησης των δανειοληπτών , ενώ στο στόχαστρο πολλών μπήκε και η διάταξη με την επιπλέον φορολόγηση παιχνιδιών του ΟΠΑΠ που δημιουργεί πρόβλημα στους ιδιοκτήτες πρακτορείων. «Επρεπε να βρείτε το θάρρος και να πείτε συγνώμη στο λαό που τον κοροϊδέψατε» είπε σε παρέμβασή της η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και μεταξύ άλλων πρόσθεσε απευθυνόμενη στους υπουργούς: «Είναι κρίμα που επειδή έχετε έλλειμμα σχεδίου και δεν έχετε στρατηγική, φέρνετε ένα νομοσχέδιο με κόστος». Έτσι, με ενδιαφέρον θα πρέπει να αναμένονται οι (οξείς) τοποθετήσεις από την πλευρά της ΝΔ και κυρίως εκ μέρους του υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

The post Γαλάζιο παιχνίδι σε διπλό ταμπλό- Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και Βουλή στο προσκήνιο appeared first on KoolNews.

Keywords
βουλη, διπλο, παιχνιδι, αδωνις γεωργιαδης, ευγενία μανωλίδου, ντορα μπακογιαννη, σαμαρας, τσιπρας, θεσσαλονικη, δραμα, συριζα, σημαίνει, intercontinental, συμμετοχή, εκλογες, υπουργοι, νοδε, εμφάνιση, δις, τραπεζες, οπαπ, επρεπε, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, γκιουλεκας, σταση εργασιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, βουλευτες, πολυνομοσχεδιο, θαρρος, αδαμ, αδωνις, βραδυ, βρειτε, γεγονοτα, γεγονος, γινει, δυνατοτητα, δηλωσεις, δειχνει, δις, δοθει, δωσει, δωματια, ευγενια, ειπε, εκστρατεια, ενεργεια, εμφάνιση, ευγενία μανωλίδου, ιδια, ιδιο, ομιλια, κυψελη, κυρια, κλιμα, κομμα, κρασι, λογο, μεγαρο μουσικης, μητσοτακης, μικρο, νημα, νοδε, ντορα, ξενοδοχειο, πεμπτη, πλευρης, σαββας, συγνωμη, συζητηση, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπιτι, τουρκια, φυσικα, φορα, χαος, ευθεια, φιλοι, χωρα, ιδιαιτερα, κλειστο, κωστας, κυριακη, intercontinental, σημαίνει, σωτηρης, θανος, θωμα, χερια
Τυχαία Θέματα