Γεύσεις που σας ταξιδεύουν στο Μεξικό – Εντσιλάδας με κοτόπουλο αλά κρεμ!

07:15 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Σας αρέσει τόσο πολύ η μεξικάνικη κουζίνα, που δεν αφήνετε εστιατόριο για εστιατόριο χωρίς να γευτείτε τα καυτερά φαγητά τους; Δοκιμάστε να βάλετε σιγά-σιγά στην κουζίνα σας γεύσεις που σας ταξιδεύουν στο Μεξικό!

Σας προτείνουμε λοιπόν μια συνταγή που θα σας απογειώσει και θα σας ταξιδέψει, γλιτώνοντας ταυτόχρονα τα περιττά έξοδα από τις επισκέψεις σας σε μεξικάνικα εστιατόρια…

Τι θα χρειαστείτε

4 φιλέτα κοτόπουλο16 τορτίγιες καλαμποκιού250 ml κρέμα γάλακτος100 ml χυμό ντομάτας3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές (κέρατα) κομμένες σε ροδέλες200 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο400
γραμμ. τυρί τσένταρ τριμμένο1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο1 κ. γ. σκόρδο σε σκόνη2 κ. σ. καλαμποκέλαιο1 κ. γ. Tabasco

Πως θα το φτιάξετε

Πλύνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και στεγνώστε τα καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για κανένα δεκάλεπτο μέχρι να πάρει χρώμα.Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίξτε το μπέικον και τις πιπεριές. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το τυρί, ξεχωρίζοντας στο πλάι μια χούφτα. Προσθέστε 150ml κρέμα γάλακτος, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το μπέικον και ανακατέψτε. Προσθέστε αργότερα και τους κύβους κοτόπουλου ανακατεύοντας απαλά.Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε τα 100ml κρέμα γάλακτος με το χυμό ντομάτας και το σκόρδο προσθέτοντας λίγο tabasco.Πάρτε μια τορτίγια και απλώστε κατά μήκος της μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα με το κοτόπουλο. Τυλίξτε τη και τοποθετήστε τη σε μεγάλο ταψί. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες τορτίγιες.Περιχύστε με το μείγμα κρέμα γάλακτος - ντομάτας. Από πάνω ρίξτε το υπόλοιπο τυρί.Τέλος, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα