Γεννημένοι στην Βρετανία οι ισλαμιστές που αποκεφάλισαν στρατιώτη στο Λονδίνο

Γεννημένοι στην Βρετανία είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, οι Νιγηριανής καταγωγής άνδρες που δολοφόνησαν και αποκεφάλισαν στην μέση του δρόμου έναν Βρετανό στρατιώτη στο Λονδίνο.

Ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν ένας στρατιώτης που υπηρετούσε σε κοντινό στρατώνα. Περιγράφεται ως περίπου 20χρονος, ο οποίος φορούσε μια μπλούζα με το λογότυπο Help for Heroes.

Ο ένας από τους υπόπτους φέρεται να είναι ο Μάικλ Αντεμπολάγιο. Είναι αυτός που απαθανατίστηκε να κρατά τα μαχαίρια

μετά την επίθεση που πραγματοποίησε και να έχει ματωμένα χέρια. Πριν δολοφονήσουν τον στρατιώτη, τον χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους.

Σύμφωνα με το BBC οι δράστες φώναζαν «Ο Θεός είναι μεγάλος». Αυτόπτης μάρτυρας, που κατονομάστηκε μόνον ως Τζέιμς, δήλωσε στον ραδιοσταθμό LBC, ότι οι δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρια στο θύμα στο Γούλγουϊτς σαν αυτό να ήταν «ένα κομμάτι κρέας».

«Τον πετσόκοψαν, τον έκοψαν κομμάτια», είπε και πρόσθεσε: «Αυτοί οι δύο τύποι ήταν αλλόφρονες». «Τον έσυραν από το πεζοδρόμιο και πέταξαν το πτώμα του στην μέση του δρόμου και το άφησαν εκεί». Αλλοι αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι δράστες ουσιαστικά αποκεφάλισαν τον άτυχο στρατιώτη.

Στη συνέχεια οι δύο δράστες παρέμειναν στην περιοχή, κραδαίνοντας μαχαίρια και ένα όπλο και ζητούσαν από τους περαστικούς να τους πάρουν φωτογραφία «σαν να ήθελαν να τους δείξει η τηλεόραση ή κάτι τέτοιο», συνέχισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σε αποκλειστικό βίντεο που μετέδωσε το κανάλι Itv φαίνεται ένας μαύρος άνδρας με τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα του Βρετανού στρατιώτη ο οποίος κρατώντας μαχαίρια λέει: «Λυπάμαι που έπρεπε οι γυναίκες να το δουν αυτό σήμερα, αλλά στις χώρες μας οι γυναίκες βλέπουν τέτοια κάθε μέρα. Οι κυβερνήσεις σας δεν ενδιαφέρονται για εσάς. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σας πολεμάμε».

Το μπλουζάκι που φορούσε ο άτυχος στρατιώτης και γράφει: «Βοήθεια για τους ήρωες»

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει εισβάλλει σε ένα σπίτι στο Λίνκολνσάιρ και ψάχνουν για περισσότερες πληροφορίες. Εικάζεται πάντως πως οι δράστες πως δεν έχουν σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις με βάση την Νιγηρία. Και οι δύο δράστες είναι γεννημένοι στην Βρετανία και πριν από μερικά χρόνια προσηλυτίστηκαν στην ακραία μορφή του Ισλάμ.

Η αστυνομία αντέδρασε, πυροβολώντας και τραυματίζοντας τους δύο άντρες οι οποίοι πλέον έχουν τεθεί υπό κράτηση. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μάθουν την ταυτότητα των υπόπτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα