Γεροβασίλη: Ούτε εκλογές, ούτε κυβέρνηση ειδικού σκοπού – Ναι στην απλή αναλογική

Σε μια προφανή προσπάθεια να επιρρίψει μελλοντικές ευθύνες σε άλλους, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απέρριψε την συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Παρά το ότι γνωρίζει πως ενόψει της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που αναμένεται να ζητήσει μετά τις 20 Αυγούστου ο πρωθυπουργός από τη Βουλή, η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά

στο να χάσει και τυπικά τη δεδηλωμένη και άρα να υπάρξουν εξελίξεις η κυρία Γεροβασίλη επιμένει.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή» σημείωσε, χαρακτηριστικά: «Έχουμε πει σε όλους του τόνους ότι εμείς δεν επιθυμούμε εκλογές».

Όσον αφορά τη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε: «Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις στο εσωτερικό του της χώρας αλλά και στο εξωτερικό που θα επιθυμούσαν διακαώς μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Σε αυτούς, λοιπόν, τους σχεδιασμούς δεν θα μας βρουν συμμάχους». Και συμπλήρωσε: «Όσες πιέσεις και αν ασκήσουν, όσα πρωτοσέλιδα και αν στήσουν. Θα απογοητευτούν οικτρά όσοι εύχονται να ανοίξουμε την πόρτα για να εισβάλλουν εκείνοι στους οποίους η ελληνική κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη».

Τέλος αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά ζητά να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών.

«Η αταλάντευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η υιοθέτηση της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους εδρών και με συνταγματική κατοχύρωση», κατέληξε.

The post Γεροβασίλη: Ούτε εκλογές, ούτε κυβέρνηση ειδικού σκοπού – Ναι στην απλή αναλογική appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα