Γι’ αυτούς έκρυβαν τη λίστα Λαγκάρντ!

Πηγές του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι στη λίστα με τα 1991 φυσικά πρόσωπα που είχαν βγάλει χρήματα σε τράπεζα της Ελβετίας περιλαμβάνονται για επιχειρηματίες, γιατρούς, δικηγόρους, συγγενείς πολιτικών και εκδοτών αλλά και συμπολίτες μας υπεράνω πάσης υποψίας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν πως «Οταν θα αρχίσουν να ασκούνται οι πρώτες ποινικές διώξεις, αμέσως όλοι θα καταλάβουν γιατί «ξεχάστηκε»

η λίστα Λαγκάρντ»! Η έρευνα έχει ανατεθεί μάλιστα σε δύο μεγάλα κέντρο.

Το ένα είναι στο ΣΔΟΕ, όπου μια ομάδα πέντε στελεχών της υπηρεσίας εξετάζει από φορολογικής πλευράς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και από βδομάδα θα αρχίσουν να αποστέλλουν τις πρώτες ειδοποιήσεις στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε αυτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στα ονομαστικά σημειώματα που θα λάβουν οι εμπλεκόμενοι θα τους ζητείται να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένο πρόσωπο στο ΣΔΟΕ για υπόθεση που τους αφορά. Στην κατ’ ιδίαν επικοινωνία θα κληθούν να εξηγήσουν το πόθεν έσχες των καταθέσεων για τα οποία υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν προκύπτουν από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει από το 2000 μέχρι σήμερα.

Αν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα συγκεκριμένα εισοδήματα και αρνούνται τη φορολόγηση του συγκεκριμένου ποσού, το ΣΔΟΕ θα ζητά δικαστική συνδρομή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θα ξεκινά φορολογικό έλεγχο. Αντίθετα, αν εκδηλώνεται προθυμία από την πλευρά των εμπλεκομένων να συνεργαστούν, τότε το ΣΔΟΕ θα ζητά να υποβληθεί συμπληρωματική δήλωση στην Εφορία για το ποσό που δεν δικαιολογείται και θα επιβάλλεται φόρος με βάση την κλίμακα, η οποία φτάνει μέχρι το 45%.

Το δεύτερο κέντρο που εξετάζει τη λίστα Λαγκάρντ είναι αυτό των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, που είναι είτε επώνυμοι, είτε τα χρήματα που διαθέτουν δεν μπορούν να δικαιολογηθούν καθόλου από τις δραστηριότητές τους, είτε θεωρούν πως κρύβεται πίσω τους κάποιος τρίτος.

Κατά πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι:

σύζυγος πρώην υπουργούπρώην γενικός γραμματέας υπουργείουπαιδιά γνωστού εκδότηθείος κορυφαίου πολιτικούπρόσωπο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο της Proton Bankπολύ γνωστός Εβραίος επιχειρηματίαςΈλληνας επιχειρηματίας που πούλησε την καλή εποχή τις επιχειρήσεις του έναντι μεγάλου ποσούκόρη γνωστού τραγουδιστή

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις πιθανόν κρύβονται διαδρομές μαύρου χρήματος, ξέπλυμα ή και πολιτικό χρήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα