Γιάννα Αγγελοπούλου από το ίδρυμα Κλίντον: Περιμένουμε η Μέρκελ να σεβαστεί την Ελλάδα

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα η Γιάννα Αγγελοπούλου προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια εκδήλωση του Ιδρύματος Μπιλ, Χίλαρι και Τσέλσι Κλίντον.

Η κυρία Αγγελοπούλου συμμετείχε σε δείπνο συζήτηση, με τον πρώην πρόεδρο του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν και την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάντλιν Ωλμπράιτ με θέμα «Πώς θα χτίσουμε συμμαχίες υπέρ του κοινού καλού: Διδάγματα από ηγέτες».

Η συζήτηση όπως

ήταν αναμενόμενο στράφηκε κάποια στιγμή και στις γερμανικές εκλογές και το θρίαμβο της Άνγκελα Μέρκελ με την κυρία Αγγελοπούλου να καλείται να μιλήσει για τις δύσκολες σχέσεις της Αθήνας με το Βερολίνο.

«Πριν μερικούς μήνες όταν περιδιάβαινα την Αμερική για την προώθηση του βιβλίου μου, με είχε ρωτήσει δημοσιογράφος του NBC μήπως η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από την ΕΕ. Είχα πει τότε ότι η Ελλάδα ζει σ’ έναν κακό γάμο με την ΕΕ, όμως πιστεύω ότι η λύση είναι να χρησιμοποιηθεί σύμβουλος γάμου – όχι να υπάρξει διαζύγιο. Πιστεύω ότι τώρα περιμένουμε να δούμε αν η Άνγκελα Μέρκελ θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις του γάμου», σημείωσε με νόημα η «Σιδηρά Κυρία» των Ολυμπιακών της Αθήνας.

Το δείπνο οργανώθηκε στο εστιατόριο της Μαρίας Λόη στο Upper West Side της Νέας Υόρκης και συντονίστρια της συζήτησης ήταν η Ντάιαν Μπράντι του Bloomberg Business week ενώ το παρόν έδωσαν 150 καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των ΜΚΟ και της επικοινωνίας.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα