Γιάννης Μιχελογιαννάκης – Best of

«Τη Δευτέρα αρχίζει το άλλο μεγάλο πήδημα»! Θα μπορούσε να είναι τίτλος επιθεώρησης με πρωταγωνιστή τον Στάθη Ψάλτη, όμως όσο απίστευτο κι αν ακούγεται πρόκειται για δήλωση βουλευτή της κυβέρνησης που αφορά τα μέτρα που έρχονται για τους αγρότες.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης γενικότερα έχει την τάση να προκαλεί, αλλά και να μας διασκεδάζει. Πολλές φορές όμως, πρέπει να παραδεχτούμε, ότι λέει αλήθειες.

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Όπως στο ξέσπασμα του, όταν ένας δημοσιογράφος του Ράδιο Κρήτη σημείωσε ότι ο

κόσμος διαμαρτύρεται για τους φόρους και τα μέτρα:
«Μην ακούω μ@λ@κίες τώρα! Ο κόσμος αυτός, δεν μας ψήφισε; Δεν περάσαμε το Μνημόνιο και μετά μας ψήφισε; Στο Ηράκλειο μας έδωσε και μία έδρα παραπάνω. Τι να κάνω εγώ τώρα; Να μην ψηφίσω;», αναρωτήθηκε κι εδώ που τα λέμε, έχει και κάποιο δίκιο ο άνθρωπος.

Γενικότερα ο Μιχελογιαννάκης είναι από εκείνους που χαίρεσαι να παρακολουθείς. Είτε μιλάει στην τηλεόραση, είτε στη βουλή, σπάνια θα σε αφήσει αδιάφορο.

«Πόσο μ@λ@κ@ς είμαι»

Είχε δεσμευτεί πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, όμως την ώρα της ψηφοφορίας... ξεχάστηκε. Ψήφισε «ναι», δέχτηκε γιουχαρίσματα και την επόμενη ημέρα μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Δυστυχώς όταν είχα κάνει μία εκπομπή και είχα πει την έκφραση και θα την ξαναπώ γιατί ο Μιχελογιαννάκης δεν είναι κωλοτούμπας... Είχα πει τότε από μόνος μου πόσο μαλ... είμαι που δυο χρόνια δεν ετοιμαζόμουν για τη δραχμή. Δυστυχώς η όλη συζήτηση των ωρών με δικαίωσε».

Γενικά η λέξη «μ@λ@κ@ς» είναι από τις πλέον αγαπημένες του. Την χρησιμοποίησε ακόμα και για να ασκήσει κριτική στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε για «τους μετανάστες που λιάζονται».

«Ξέρετε το ανέκδοτο με το λαγό και την τίγρη; Το θυμάστε που λέει ο λαγός “λέμε και καμιά μα…α να περνάει η ώρα; Έτσι!» είχε δηλώσει στο ράδιο Κρήτη ο βουλευτής.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές του πάντως ήταν όταν σε τηλεοπτική εκπομπή παρουσίασε έναν έλεγχο προόδου λέγοντας: «Να πάρουμε μηδέν στον έλεγχο προόδου που μας επιβάλλουν». Συγκεκριμένα παρουσίασε την Ελληνική Κυβέρνηση με μαθητή, με υπογράφοντα διευθυντή του σχολείου τους θεσμούς και υπογράφοντα κηδεμόνα τον Ελληνικό Λαό. Στον «έλεγχο» αυτό, η βαθμολογία του μαθητή είναι «μηδέν».

Το AIDS και τα ... λείψανα των Αγίων

Το ότι ο AIDS μεταδίδεται με το ... σάλιο είχε «αποκαλύψει» ο γιατρός Γιάννης Μιχελογιαννάκης προκαλώντας σοκ και φυσικά έντονες αντιδράσεις. Σε ένα παραλήρημα σε τηλεοπτική εκπομπή είχε πει ότι ως γιατρός πιστεύει στη θαυματουργική συμβολή των λειψάνων.

Ως... παράδειγμα είχε σημειώσει πως παρότι το AIDS μπορεί να μεταδίδεται με το σάλιο, αλλά με τη δύναμη του Θεού δεν κολλά κανείς τον ιό μέσω της θείας κοινωνίας, αν και αντικειμενικά θα έπρεπε να κολλήσει...

Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε πάντως αναγκάστηκε αναγκάστηκε να... ανακαλέσει καταφεύγοντας μάλιστα και στον μοναχό Παϊδιο.
«Το περιστατικό που διηγήθηκα με την λοιμωξιολόγο, η οποία κοινώνησε από το ίδιο δισκοπότηρο με τους οροθετικούς, ήταν το 1981. Τότε, δεν γνωρίζαμε τίποτε για τον ιό του AIDS και η πράξη της ήταν αποτέλεσμα πίστης και όχι γνώσης. Σαφώς και ο ιός δεν μεταδίδεται με το σάλιο, αυτό όμως το μάθαμε αργότερα.

Κάποτε ο γέροντας Παΐσιος νοσηλευόμενος πονούσε και ζητούσε από τον ειδικευόμενο γιατρό να του δώσει παυσίπονο. Ο γιατρός, λόγω κούρασης, του είπε νευριασμένος, «τόσα θαύματα κάνεις κάνε και αυτό για να σου περάσει ο πόνος». Τότε ο γέροντας Παΐσιος του απάντησε, «γιατρέ, είσαι ανόητος, δουλειά μου είναι να προσευχηθώ, ώστε να σε φωτίσει ο θεός να μου δώσεις το σωστό φάρμακο».

Επέμενε πάντως πως ιατρική και θρησκεία συμβαδίζουν και δεν δίστασε να ζητήσει με δήλωση του από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, να συνοδεύσει το λείψανο της Αγίας Βαρβαρας στον Αγιο Σάββα.

«Για τον σεβασμό των 1.000 χρονών παράδοσης, για τον σεβασμό των σχέσεων των δύο εκκλησιών, για τον συμβολισμό του ¨όχι σε μικροκομματικές ισορροπίες¨, καθώς και για την δήλωση προσφοράς αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας για το δημόσιο χρέος, καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως ο Υπουργός κ. Καμμένος, δέχτηκε με τιμές αρχηγού κράτους το Άγιο Φώς, έτσι να συνοδεύσουν αύριο το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας στον Άγιο Σάββα».

Γενικότερα ο Μιχελογιαννάκης δεν είχε κρύψει ποτέ τη στενή του σχέση με την εκκλησία. Ούτε σαν στέλεχος της ΔΗΜΑΡ. Οταν σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ο Φώτης Κουβέλης είχε θέσει πρόταση να ζητήσουν μείωση του μισθού των ιερέων ο βουλευτής είχε πραγματικά... εκραγεί.
«Αν περάσει αυτό τι θα κάνω εγώ με τους παπάδες που με ψηφίζουν στο Ηράκλειο;»
Ελα μου ντε....

Η απεργία πείνας με τα παξιμαδάκια

Περίοπτη θέση στο «έπος Μιχελογιαννάκη» καταλαμβάνει η απεργία, ή μάλλον η απόπειρα, απεργία πείνας που έκανε για την στήριξη των Συρίων. Πήρε μια σκηνή κι ένα sleeping bag, ξάπλωσε στη μέση της πλατείας και δήλωσε απεργός πείνας.

Τα ΜΜΕ έσπευσαν να βγάλουν ζωντανές συνδέσεις με τον βουλευτή, ο οποίος, ενώ τα συνεργεία ετοιμάζονταν, τους είπε: «Φεύγω, πάω για καφέ και θα ξανάρθω αργότερα».
Ετσι ο απεργός πείνας βουλευτής την έβγαλε στην... καφετέρια.

Κι επειδή η απεργία πείνας δεν είναι και εύκολο πράγμα, φρόντισε να έχει και μερικά παξιμαδάκια στην τσάντα του.
Ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχελογιαννάκης μιλάει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όμως δεν έχει καταλάβει πως βρίσκεται στον αέρα της εκπομπής οπότε βγάζει κάτι από μία σακούλα με σκοπό να... σκοτώσει το θηρίο.

Η δημοσιογράφος που βρίσκεται στο σημείο για να καλύψει τη ζωντανή μετάδοση κάνει νόημα στον βουλευτή και του υποδεικνύει να κρύψει πίσω αυτό που πήρε από τη σακούλα που είχε δίπλα του, αφού βρίσκονταν ακόμα στον αέρα.

5 λεπτά έλειψε ο άνθρωπος

Ως γιατρός και βουλευτής ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης πάντως επιδεικνύει συχνά τις ευαισθησίες αλλά και τον σεβασμό του προς τους συνανθρώπους του με ειδικές ανάγκες. Οπως όταν πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε θέση που προορίζεται για ΑμΕΑ στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. 'Ένας 35χρονος που προσπαθούσε να παρκάρει, αφού περίμενε μισή ώρα για να αδειάσει η θέση στην συνέχεια ειδοποίησε την Τροχαία η οποία έσπευσε στο σημείο. Τη στιγμή που οι άνδρες της Τροχαίας κατέγραφαν την παράβαση εμφανίστηκε ο Μιχελογιαννάκης φωνάζοντας «πέντε λεπτά έμεινα»...

The post Γιάννης Μιχελογιαννάκης – Best of appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα