Γιάννος ο αντιμνημονιακός – Αν ήμουν στην κυβέρνηση θα έλεγα «όχι» στην Τρόικα

Λάβρος κατά των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών - πλην της κυβερνήσεως Σημίτη όπου συμμετείχε- άσκησε ο Γιάννος Παπαντωνίου από το βήμα του London School of Economics αφήνοντας να εννοηθεί πως αν ο ίδιος τώρα ήταν υπουργό θα έλεγε όχι στην Τρόικα και τα αιτήματά της.

Ερωτηθείς για το πως θα διαχειριζόταν ο ίδιος την σημερινή κρίση, ο πρώην «τσάρος» χρησιμοποίησε

σκληρή γλώσσα κατά της Τρόικας αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων. «Η απάντησή μου στην Τρόικα θα ήταν εν μέρει "όχι". Πρέπει να παραδεχθώ ότι η Ελλάδα έχει κάνει λάθη, γιατί είχαμε μια σειρά από πολύ κακές κυβερνήσεις στη χώρα τα τελευταία εννιά χρόνια... Δηλαδή μετά το 2004. Δεν θα διαπραγματευόμουν όμως με την Τρόικα, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση, λέγοντας πως δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα που της προτείνει, γιατί δεν έχει όση κοινοβουλευτική δύναμη χρειάζεται. Τέτοιου είδους επιχειρήματα τα θέτεις σε άλλες κυβερνήσεις. Οχι στην Τρόικα. Αντιθέτως, θα προσπαθούσα να τους πείσω ότι η στρατηγική τους είναι λάθος. Αν δούλευε, θα δούλευε, αν όχι, όχι. Ο χρόνος θα δείξει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με την Real News ο κ. Παπαντωνίου έκανε λόγο για «εκπληκτική ανεπάρκεια» στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις. «Αν εφαρμόσεις μεταρρυθμίσεις, φυσικά δε λύνεις το πρόβλημα. Ωστόσο, κερδίζεις πόντους, κερδίζεις δύναμη, για να ζητήσεις μεγαλύτερη βοήθεια, ενώ έχεις περισσότερα χαρτιά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» σημείωσε δηκτικά.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα