Γιώργος στηρίζει Αντώνη!

Όπου Γιώργος, Παπανδρέου και όπου Αντώνης, Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός με δήλωση του, δίνει -εμμέσως πλην σαφώς- ψήφο εμπιστοσύνης στο πρώην πολιτικό του αντίπαλο του.

«Ελπίζω στη νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν έναν σταθερό συνασπισμό και επομένως να εξετάσουν πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα λιτότητας», δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα The Guardian

ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και συμπλήρωσε «είναι ο πιο πιθανός τρόπος για να εξασφαλίσουμε την επιμήκυνση του προγράμματος και ο επιπρόσθετος αυτός χρόνος θα σήμαινε ότι θα χρειαζόμασταν περισσότερα χρήματα».

«Χρειαζόμαστε ασφάλεια και μια σαφή πορεία και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι Έλληνες. Η Ευρώπη πρέπει επίσης να αναλάβει πρωτοβουλία», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου σχολιάζοντας τη στάση των Ευρωπαίων Εταίρων, ενώ για την περίοδο της διακυβέρνησής του ανέφερε «έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσω την Ελλάδα πάνω από την επιφάνεια του νερού» και «είχα πει από την αρχή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ότι παρότι έχουμε την πρόθεση, δεν έχουμε την διοικητική ικανότητα να υλοποιήσουμε τέτοια μέτρα». Και κάνει σαφές τι προσπαθούσε να τους εξηγήσει, δίνοντας το εξής παράδειγμα: «Έπρεπε να χρησιμοποιούμε τους χάρτες του Google Earth για να εντοπίσουμε τις πισίνες, να χρησιμοποιούμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για φορολογήσουμε την περιουσία, καθώς δεν είχαμε μία δημόσια υπηρεσία ικανή να κάνει αυτά τα πράγματα».

Όσο για το «περίφημο» δημοψήφισμα, υποστηρίζει ότι το σχέδιο αυτό ήταν γνωστό τόσο στην Αγκέλα Μέρκελ όσο και στο Νικολά Σαρκοζί. «Μιλούσαμε για το δημοψήφισμα από το καλοκαίρι του 2011. Κατάλαβαν ότι θα προχωρούσα στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και συμφώνησαν».

O συντάκτης της εφημερίδας, τέλος, σχολιάζει ότι η υποστήριξη αυτή του Παπανδρέου στο Σαμαρά αποτελεί μια από τις πολλές «ειρωνείες της κρίσης».  Μάλλον, αγνοεί ότι μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο και έπαιζαν στο ίδιο συγκρότημα, όταν ήταν φοιτητές στις Η.Π.Α…

ΥΓ.: Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σήμερα (16/06) γενέθλια! Δηλαδή την ίδια μέρα που η Εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη των οσίων Τύχωνος και… Μνημονίου. Τι να πεις τώρα; Αν το σύμπαν έχει κέφια, κάνει τα καλύτερα αστεία!

Keywords
Τυχαία Θέματα