Γιορτές του σεξ μέχρι και sex toys – Ποιες ήταν οι σεξουαλικές προτιμήσεις των Αρχαίων [εικόνες]

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν λάτρεις του σεξ και μάλιστα ο Αριστοτέλης αναρωτιόταν γιατί οι άνθρωποι ντρέπονται να παραδεχτούν ότι τους αρέσει να κάνουν σεξ, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με το ποτό ή το φαγητό. Όσοι μάλιστα στην Αρχαία Ελλάδα ασκούσαν την ιατρική συνιστούσαν την σεξουαλική επαφή ως τρόπο αντιμετώπισης ενός ευρύτατου φάσματος παθήσεων όπως: η κατάθλιψη, η δυσπεψία, ο ίκτερος, οι πόνοι στη μέση, η αδύναμη όραση κ.ά.

Ο Ιπποκράτης, πατέρας της ιατρικής, υποστήριζε ότι η χωρίς όρια σεξουαλική επαφή μπορούσε να θεραπεύσει τη δυσεντερία. Ακόμη, ότι το σεξ μπορεί να ανακουφίσει από το δάγκωμα ενός φιδιού ή σκορπιού καθώς επίσης και να κάνει καλό στη διανοητική υγεία του ατόμου. Από την πλευρά του ο Αριστοτέλης, πίστευε ότι το μέγεθος μετράει, όμως είχε μια διαφορετική θεωρία! Πίστευε ότι όσο πιο υπερ -μεγέθη ήταν τα προσόντα ενός άντρα, τόσο πιο μακριά έπρεπε να φτάσει το σπέρμα, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η τεκνοποίηση.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Σεξ επί πληρωμή

«Το αγόρι είναι όμορφο» αναγράφεται στο πάνω μέρος αυτής της εικόνας. Να σημειωθεί εδώ ότι οι ομοφυλόφιλοι που εκδίδονταν στην Αθήνα στερούνταν τα πολιτικά τους δικαιώματα, ενώ για όσα δημόσια πρόσωπα υπήρχε η υποψία ότι είχαν τέτοιου είδους επαφές,υπήρχε κατακραυγή.

"]

Σε ιατρικά κείμενα της αρχαίας Ελλάδας παρέχονται ακόμη «συνταγές» θεραπείας της αντρικής ανικανότητας, όπως για παράδειγμα η επάλειψη με ένα μείγμα από πιπέρι, ελαιόλαδο και μέλι. Έτσι αν κάποιος ήθελε να κάνει τα προσόντα του να δείχνουν μεγαλύτερα, έπρεπε να βουτήξει τη ρίζα ενός φυτού –δεν είναι γνωστό ποιό είναι αυτό- σε καλής ποιότητας κρασί για τρεις ημέρες και όποτε το χρειαζόταν να το δένει στο μηρό του.

Με αφορμή την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου για την αρχαία Ελλάδα, «The Cabinet of Greek Curiosities: Strange Tales and Surprising Facts From the Cradle of Western Civilization», ο συγγραφέας J.C. McKeown δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στην ιστοσελίδα του δικτύου huffingtonpost.com παραθέτοντας μάλιστα μερικά αποσπάσματα του βιβλίου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα