Γης μαδιάμ το Κολοράντο – Μετά τις πλημμύρες ήρθαν οι πετρελαιοκηλίδες

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Κολοράντο και οδήγησαν στο θάνατο 8 άτομα στα μέσα του Σεπτέμβρη, μπορεί να σταμάτησαν αλλά άφησαν πίσω τους 18 πετρελαιοκηλίδες και διαρροές.

Οι καταστροφές και τα προβλήματα συνεχίζουν να πλήττουν την πολιτεία του Κολοράντο. Τις φωτιές και τις πλημμύρες ακολουθούν οι διαρροές πετρελαίου, οι οποίες το Σάββατο άγγιξαν τις 18, με το κλιμάκιο της αρμόδιας επιτροπής πετρελαίου και

φυσικού αερίου του Κολοράντο εντόπισε άλλες δύο μεγάλες. Από τις διαρροές οι 8 χαρακτηρίζονται «αξιοσημείωτες», ενώ στις υπόλοιπες γίνεται λόγος για «ενδείξεις διαρροής πετρελαίου».

Εκτός από τα 640 βαρέλια πετρελαίου που έχουν διαχυθεί στα νερά των πλημμύρων, υπάρχουν και σημαντικές ζημιές στις δεξαμένες, με αποτέλεσμα ένα ανυπολόγιστο μέγεθος οικολογικής καταστροφής.

Η έλλειψη πετρελαίου και φυσικού αερίου που δημιουργήθηκε με αυτές τις απώλειες ανάγκασε τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε εξορύξεις κατοικημένων περιοχών με σκοπό να τραβήξουν κάθε πιθανή ικμάδα από το «μαύρο χρυσό».

Keywords
Τυχαία Θέματα