Γνώρισε το Google Drive (vid)

Οι φήμες οργιάζανε, οι διαρροές το επιβεβαιώνανε, η Google απέφευγε να το επισημοποιήσει, αλλά ο καπνός εν τέλει, ήταν φωτιά. Το Google Drive είναι γεγονός.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Μπορεί ατύπως, όλα να ξεκίνησαν, όταν κατά την διάρκεια ενός hangout μεταξύ developers στο Google+  εντοπίστηκε τυχαία η νέα εφαρμογή και αμέσως διέρρευσαν βίντεο στο internet. Αλλά από σήμερα και με κάθε επισημότητα, το Google Drive, η

νέα Cloud υπηρεσία δηλαδή της Google (και ανταγωνιστική πλέον του Dropbox), κυκλοφορεί για όλους, χωρίς ερωτηματικά και μυστικοπάθειες.

Το Google Drive που προσφέρει σε όλους τους χρήστες δωρεάν  αποθηκευτικό χώρο 5GB για να χωρέσεις τα αρχεία σου (ο οποίος μπορεί να αναβαθμιστεί με συνδρομητικά πακέτα των: 25GB με $2,49 τον μήνα, 100GB με $4,99 τον μήνα και 1TB με $49,99 τον μήνα), σου επιτρέπει πλέον να μεταφέρεις τα αρχεία που επιθυμείς από τον υπολογιστή σου παντού, οποτεδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Επίσης διαθέτει εφαρμογές για PC, Mac, Android και οσονούπω θα είναι διαθέσιμο και για iPhone- iPad (με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας).

Η Cloud υπηρεσία θα παρέχει άμεση πρόσβαση στο Google Docs, θα μπορεί ακόμα να προσφέρει ισχυρά εργαλεία αναζήτησης, αλλά και θα προβάλει πάνω από 30 τύπους αρχείων (πχ. Adobe Illustrator, HD video, Photoshop). Επιπλέον θα συνεργάζεται πλήρως με το Gmail και Google+, ενώ θα σου δίνει την δυνατότητα αποθήκευσης της οποιασδήποτε αλλαγής, κρατώντας μάλιστα αποτελέσματα 30 ημερών(από τις αναθεωρήσιμες αποθηκεύσεις) στα οποία θα μπορείς να ανατρέξεις, όποτε εσύ το επιθυμήσεις. Οι δυνατότητες βέβαια του Google Drive δεν εξαντλούνται, απλώς στο να αποθηκεύει αρχεία, αφού θα μπορείς πλέον να τα μοιραστείς ή και να τα επεξεργαστείς μαζί με άλλους, από οποιαδήποτε συσκευή.

Δες στα βίντεο που ακολουθούν από το διαφημιστικό σποτάκι της εταιρείας μέχρι του πως μπορείς να διαχειρίζεσαι τα αρχεία σου στο Google Drive.

Διαβάστε ακόμα:

* Τα 5 λάθη της Google

* Ανοιχτά μυαλά, κλειστά φερμουάρ…

* Η διαφορά μεταξύ Apple & Google

Keywords
Τυχαία Θέματα