Γνώριζαν για τους τρομοκράτες και δεν έκαναν τίποτα – Τί εξετάζει το FBI

Οι δυνάμεις του FBI εξετάζουν το ενδεχόμενο πως οι βομβιστές της Βοστόνης ήταν ήδη γνωστοί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει η DailyMail.

Η όποια έρευνα πραγματοποιηθεί γύρω από τη βομβιστική επίθεση του μαραθωνίου της Βοστόνης θα ελέγξει εφόσον οι Αρχές των ΗΠΑ θα μπορούσαν να είχαν προλάβει την καταστροφή, ωστόσο δεν το έκαναν.

Όπως μετέδωσε το CBS,

το FBI είχε ανακρίνει πριν από δύο χρόνια τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, τον 26χρονο αδερφό του Τζοκάρ, που σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης από πυρά αστυνομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πράκτορες του FBI μίλησαν στον 26χρονο Τσετσένο τότε, ωστόσο δεν έχει καταστεί σαφές ακόμα εφόσον είχε συνδεθεί με οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας.

Ο Ταμερλάν έφυγε από τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2012 για τη Ρωσία και επέστρεψε στα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε το NBC στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, ένας υψηλόβαθμος του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας, με γνώση των τεκταινόμενων του FBI, τόνισε στη DailyMail ότι ο Ταμερλάν βρισκόταν στο «ραντάρ» τον πρακτόρων της Βοστόνης, στο διάστημα μεταξύ της επιστροφής του στις ΗΠΑ και του τέλους του Φθινοπώρου.

Η πηγή, τα λεγόμενα της οποίας έχουν αντικρουστεί από άλλα στελέχη, είπε ότι το 2012, το FBI είχε λάβει πληροφορίες, μέσα από τη Βοστόνη, σχετικά με ένα γκρουπ νεαρών Ισλαμιστών και προσηλυτισμένων, οι οποίοι ριζοσπαστικοποιούνταν έντονα κατά των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ταμερλάν ήταν μέλος αυτής της οργάνωσης, γεγονός που φέρεται να ήταν γνωστό στις Αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες ωστόσο δεν έκαναν τίποτα, προκειμένου να αποτρέψουν τη διαφαινόμενη τραγωδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα