Γυναίκες ικετεύουν για ξύλο -Τελετή ενηλικίωσης με ξυλοδαρμό γυναικών στην Αιθιοπία [εικόνες]

Γυναίκες που δέχονται βάναυσο ξυλοδαρμό απο άνδρες σαν ένα μέρος της παράδοσης της φυλής τους, θέλησε να φωτογραφίσει ο Γάλλος Έρικ Λαφοργκέ ο οποίος ταξίδεψε μέχρι την Αιθιοπία για να αποτυπώσει στα φωτογραφικά καρέ την κουλτούρα και τον πολιτισμό των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού με καλάμια ενώ σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι παρακαλούν τους άνδρες να συνεχίσουν μέχρι να βγάλουν αίμα.

Οι

γυναίκες της φυλής Χαμάρ μαστιγώνονται σε μία ειδική τελετή που διοργανώνεται κατά την ενηλικίωσή τους για να αποδείξουν την αγάπη τους προς τους συγγενείς τους, όπως αναφέρει το BBC.

Σήμερα υπάρχουν 15.000 – 20.000 μέλη της συγκεκριμένης φυλής τα οποία ζούνε κυρίως απο την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Επίσης, υπάρχει ένας διαχωρισμός στην εργασία που καθορίζεται με βάση την ηλικία και το φύλο καθώς οι γυναίκες καλλιεργούν σπόρους, είναι υπεύθυνες για τη συλλογή νερού, τη μαγειρική και την ανατροφή των παιδιών ενώ οι άνδρες νεότερης ηλικίας δουλεύουν στις καλλιέργειες και προστατεύουν τα κοπάδια με τους μεγαλύτερους να είναι υπεύθυνοι για την αύξηση των κοπαδιών και για τα μελίσσια.

1 από 11 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα