Η Morgan Stanley «ψηφίζει» Ελλάδα – Βλέπει ανάκαμψη και πλεονάσματα

14:00 5/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τον τραπεζικό οίκο Morgan Stanley, αφού σε εκτίμησή της θεωρεί πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερο σημείο απ’ ο,τι αναμενόταν.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου επισημαίνουν: «Η ανάκαμψη δεν ξεκίνησε ακόμη, αλλά κάποια στοιχεία έχουν αρχίσει να γίνονται λιγότερο αρνητικά, καθώς τα σοκ που χτύπησαν την ελληνική οικονομία- συμπεριλαμβανομένων και των φόβων για έξοδο από το ευρώ-

αρχίζουν να διαλύονται και η ροή των καταθέσεων στις τράπεζες φαίνεται να έχει πλήρως σταθεροποιηθεί πια».

Ο τραπεζικός οίκος προβλέπει μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας και παράλληλα και πρωτογενές πλεόνασμα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά την Κύπρο, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για μετάδοση του προβλήματος στην Ελλάδα. Η μόνη ανησυχία που επικρατεί είναι τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι τα ελληνικά ομόλογα παρουσιάζουν ελκυστική σχέση ρίσκου-οφέλους και προβλέπουν ότι στο τέλος της χρονιάς η τιμή του strip των τίτλων θα φτάσει το 52,5 της ονομαστικής αξίας τους.

Νέο «κούρεμα»;

Σε περίπτωση νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με κούρεμα των δανείων του επισήμου τομέα κατά 53,5% και αντίστοιχες απώλειες για τον ιδιωτικό τομέα, τα ελληνικά ομόλογα μπορούν να φτάσουν στο 42,5%. Ο αμερικανικός οίκος φαίνεται πιο αισιόδοξος από τις περισσότερες εκτιμήσεις σε σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας φέτος, προβλέποντας ύφεση της τάξης του 4%. Όσον αφορά το ΑΕΠ, η Morgan Stanley προβλέπει μηδενική μεταβολή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα