Η αποθέωση του grunge – Αυτό είναι το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Nirvana με την Sub Pop

Το ημερολόγιο έγραφε 8 Απριλίου 1994, όταν οι αρχές βρήκαν το πτώμα του Κερτ Κομπέιν στο σπίτι του - εκεί όπου τρεις μέρες νωρίτερα είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στην ζωή του. Το ημερολόγιο έγραφε 8 Απριλίου 1994, όταν έπεφταν οι τίτλοι τέλους του σημαντικότερου grunge group και ενός από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της δεκαετίας του '90.

Γιατί, είτε μας αρέσει

είτε όχι, οι Nirvana άλλαξαν τον ήχο και το μουσικό ύφος των nineties. Και τώρα, κάτι λιγότερο από 20 χρόνια μετά την αυτοκτονία του Κομπέιν, είδε το φως της δημοσιότητας και το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε το συγκρότημα με την Sub Pop.

Ήταν το 1η Ιανουαρίου του 1989 όταν 4 πιτσιρίκια αποφάσιζαν να συνεργαστούν με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία και υπέγραφαν συμβόλαιο συνεργασίας για ένα έτος, με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια. Έξι μήνες μετά οι Nirvana κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο «Bleach».

Αν είδαμε καλά, οι Nirvana πήραν από την Sub Pop 600 δολάρια για το δίσκο. Μέχρι σήμερα το «Bleach» έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ. Δες το συμβόλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα