Η Μπαρτσελόνα δεν πωλείται!

Σε μια περίοδο που ακόμα και οι μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη ψάχνουν κροίσους αγοραστές, η Μπαρτσελόνα παραμένει πιστή στις αρχές και τον κόσμο της.

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Τα ποδοσφαιρικά δεδομένα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγο του ανταγωνισμού, όσο και της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες να αναζητούν τη βοήθεια και το… πορτοφόλι ζάμπλουτων επιχειρηματιών και οικογενειών. Όλες; Μάλλον όχι ακριβώς, γιατί η Μπαρτσελόνα παραμένει ομάδα του λαού της.

Όπως ξεκαθάρισε ο ισχυρός άντρας της, Sandro Rosell “όσο είμαι

εγώ πρόεδρος η ομάδα θα συνεχίσει να ανήκει στα 180.000 μέλη της και δεν θα πωληθεί ποτέ”. Μάλιστα ο Rosell τα έβαλε και με τους μεγάλους συλλόγους της Αγγλίας, που τα τελευταία χρόνια έχουν εξαπολύσει μια τεράστια αναζήτηση για την εύρεση του πιο πλούσιου χρηματοδότη – είτε στις αραβικές χώρες, είτε στις αμερικανικές επιχειρήσεις.

“Είναι κρίμα αυτό, αλλά συμβαίνει. Πλέον στην Premier League δεν έχουν μείνει πολλοί σύλλογοι απούλητοι, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες να έρχονται προς την Ισπανία” τόνισε, ρίχνοντας και το… καρφάκι τους στις αγγλικές ομάδες. “Η Μπαρτσελόνα δεν είναι μια επιχείρηση, είναι πάθος. Δεν ανήκουμε σε κανέναν παρά στον κόσμο μας. Δεν θα δώσουμε ποτέ αγώνα στις 12 το μεσημέρι επειδή θα το απαιτήσει κάποιος επενδυτής, ώστε να μας παρακολουθήσουν οι οπαδοί στη Κίνα. Ναι, θέλουμε να ανοίξουμε την πόρτα μας και σε άλλες αγορές, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις ρίζες μας” είπε, κλείνοντας μια και καλή την πόρτα σε όποιον “σεΐχη” έκανε σχέδια για την αγορά του συλλόγου.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα πάει κόντρα στο ποδοσφαιρικό ρεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχε βάλει χορηγό στην φανέλα της, παρά το γεγονός ότι εταιρίες-κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας την παρακάλαγαν. Μόνο φέτος αποφάσισε διαφημίσει το Qatar Foundation – μια συμφωνία που έβαλε στα ταμεία της 166 εκ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια. Όπως είπε άλλωστε και ο Rosell “αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος που είχαμε ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε ομάδες με κροίσους ιδιοκτήτες”. Και μάλλον αυτός ο τρόπος αποδίδει, γιατί και φέτος οι Καταλανοί μοιάζουν ικανοί να σαρώσουν όλα τα τρόπαια. Τουλάχιστον όσο ο Messi, ο Iniesta, o Xavi και οι υπόλοιποι “μπλαουγκράνα” συνεχίζουν να έχουν κέφια…

Διαβάστε ακόμα:
* Μάντσεστερ, όπως λέμε… Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα