Η δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο τρομάζει το Μαξίμου- Φοβούνται γιγάντωση της Χρυσής Αυγής

Φόβο στα κυβερνητικά κλιμάκια έχει σκορπίσει η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο, καθώς εδώ και περίπου ένα μήνα λάμβανε χώρα μια επιχείρηση απονομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα μετά το περιστατικό να επανέρχεται και η από τη δικαιοσυνη χαρακτηρισθείσα

ως «εγκληματική οργάνωση» στο προσκήνιο.

Επικοινωνώντας με το koolnews.gr κυβερνητικός παράγοντας εξέφραζε την άποψη πως η Χρυσή Αυγή απέκτησε πλέον μάρτυρες, με αποτέλεσμα να έχει την ευκαιρία να επανασυσπειρώσει τη βάση της και να αντεπιτεθεί πολιτικά. Στο Μέγαρο Μαξίμου από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζουν το περιστατικό με ψυχραιμία αλλά και σκεπτικισμό, καθώς στο επιτελείο του Πρωθυπουργού αλλά και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζουν τι σημαίνει η επαναφορά της Χρυσής Αυγής στο προσκήνιο.

Μάλιστα, στην κυβέρνηση θεωρούν πως η δολοφονία προσθέτει βέλη στη φαρέτρα της Χρυσής Αυγής, μιας και επαναφέρεται η αντισυστημικότητα της οργάνωσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει και περιθώριο για την πολιτική και δημοσκοπική ενίσχυσή της. Όσο για τις δημοσκοπήσεις, στην κυβέρνηση δεν θα βιαστούν να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα των πρώτων κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που θα φτάσουν στις αρχές της εβδομάδας αλλά θα παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στην υπόθεση. Πάντως, δεν πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της οργάνωσης, με αποτέλεσμα να προτάσσεται για ακόμη μια φορά το δόγμα «επίθεση νομιμότητας».

Ανησυχία πάντως και στους κυβερνητικούς αξιωματούχους προκαλεί και η ίδια η ενέργεια, καθώς πολλοί θεωρούν πως πλέον τίθεται εν αμφιβόλω η δημοκρατική σταθερότητα, η οποία μπορεί να βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Έτσι, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός πως φαίνεται να ξεκινά μια ανοιχτή σύγκρουση, μιας και το σενάριο της κλιμάκωσης της βίας δεν φαντάζει απίθανο.

Όσον αφορά την επίθεση και τους δράστες, τόσο στο Μαξίμου όσο και στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως εδραιώνεται η πεποίθηση πως πίσω από την επίθεση κρύβεται κάποια τρομοκρατική οργάνωση και δεν πρόκειται για προβοκάτσια, σενάριο που «έπαιξε» τις πρώτες ώρες. Στέλεχος της Κατεχάκη επίσης σημείωνε πως θα πρέπει να εξεταστεί προσεχτικά και ο φάκελος της Σέχτα Επαναστατών, καθώς σημεία της μεθοδολογίας και της εκτέλεσης συμπίπτουν με προηγούμενες επιθέσεις της οργάνωσης. Τέλος, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, θα διερευνηθεί και ο ενδεχόμενος ρόλος των φυγάδων Μαζιώτη και Ρούπα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα