Η εβδομάδα των… παθών

Ναι, η κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς τα κατάφεραν: έκλεισαν μια εβδομάδα ζωής! Έστω κι αν τους φάνηκε με ένα χρόνο…

Δεν πιστεύω να υπάρχει άλλη κυβέρνηση, σε καμιά χώρα και καμιά εποχή που να έκανε τόσο δύσκολο ξεκίνημα. Τι δύσκολο; Κολασμένο. Δηλαδή σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος τα στοιχήματα έπεφταν βροχή αν θα καταφέρει να βγάλει την εβδομάδα. Τελικά τα κατάφερε, έστω κι αν αυτές οι 7 πρώτες τους φάνηκαν με αιώνας. Και όχι άδικα εδώ που τα λέμε, καθώς η μία ατυχία διαδεχόταν την άλλη και το ένα πρόβλημα έσκαγε

μετά το άλλο. Από την Πέμπτη που ορκίστηκε η κυβέρνηση, τα προβλήματα δεν έχουν αφήσει σε ησυχία τον Αντώνη Σαμαρά και τους εκλεκτούς του.

Πέμπτη 21/6: Χαρές και πανηγύρια. Η κυβέρνηση Σαμαρά ορκίζεται…

Παρασκευή 22/6: Ο Σαμαράς πήγε σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου του διαπιστώθηκε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Παρασκευή 22/6: Νωρίς το απόγευμα ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία, καθώς υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο!

Σάββατο 23/6: Πετυχημένη ήταν η επέμβαση για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς που έκανε ο πρωθυπουργός. Το κακό είναι ότι για 10 μέρες πρέπει να ξεκουραστεί και χάνει τη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Κυριακή 24/6: Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Ράπανο να μην αποδέχεται τελικά τη θέση στο υπουργείο Οικονομικών. Πανικός στη κυβέρνηση.

Δευτέρα 25/6: Ο Βασίλης Ράπανος με επιστολή του ενημερώνει τον πρωθυπουργό ότι δεν αναλαμβάνει τη θέση στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτό που έλεγε από την αρχή ο Σαμαράς ότι είναι το σημαντικότερο και για αυτό το είχε “κλειδώσει” το όνομα πρώτο, προτού αποφασίσει για τους άλλους υπουργούς!

Δευτέρα 25/6: Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα τον αντικαταστήσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στην Ευρώπη γελάνε. Η νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διευκρίνισε ότι για τυπικούς λόγους, στο Συμβούλιο μπορούν να μετέχουν μόνο αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και όχι απλοί υπουργοί. Δεν πειράζει που δεν το ξέραμε εμείς αυτό.

Τρίτη 26/06: Νέα σφαλιάρα. Ο Γιώργος Βερνίκος παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας, μετά από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν εάν ισχύει ότι ο εφοπλιστής διαθέτει offshore εταιρία, κάτι που είναι ασυμβίβαστο, σύμφωνα με το νόμο, με την ιδιότητα του υπουργού.

Τετάρτη 27/06: Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στη ΝΔ καθώς οι φήμες θέλουν τον Βύρωνα Πολύδωρα να θέλει να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάει κόντρα στο ίδιο του το κόμμα! Τι να του πεις; Αυτά παθαίνεις όταν κάποιοι μαθαίνουν από την τηλεόραση ότι έχασαν την προεδρία της Βουλής.

Άντε, καλή συνέχεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα