Η ηρωική δασκάλα που πάλεψε με τη φύση για να σώσει τα παιδιά της

Μια μητέρα-δασκάλα στέκεται στο πλευρό ενός πατέρα, οδηγώντας δύο νεαρά κορίτσια σε ασφαλές σημείο, έξω από το ισοπεδωμένο δημοτικό σχολείο Briarwood της Οκλαχόμα, σε μία συγκλονιστική φωτογραφία.

Η εικονιζόμενη γυναίκα είναι η Λεόνα Κομπ, μια μητέρα-δασκάλα του σχολείου, η οποία βρισκόταν μέσα στην αίθουσα με τους μαθητές της, τη στιγμή που ο τυφώνας EF-5 χτύπησε. Όπως η ίδια δήλωσε στο ABC News: «Απλά προσπαθούσα να κρατηθώ σε οτιδήποτε μπορούσα να βρω. Μόλις η οροφή του κτιρίου ξεκόλλησε από τη θέση

της, ένιωθα τον αέρα να με τραβάει προς τα πάνω. Γνώριζα πως άμα με έπαιρνε, όλα τα παιδιά από κάτω μου θα έφευγαν μαζί μου. Έκανα ότι μπορούσα για να τα σώσω».

Η κυρία Κομπ φαίνεται στην συγκλονιστική φωτογραφία γεμάτη μελανιές, με το πρόσωπό της να στάζει αίματα. Είπε πως έμεινε αναίσθητη μετά από λίγη ώρα, όταν ένας τοίχος ξεκόλλησε και έπεσε πάνω της, σωριάζοντάς την στο έδαφος. Στην εικόνα, φαίνεται να περπατάει πίσω από τον σύζυγό της, Στιβ Κομπ, ο οποίος κρατάει στην αγκαλιά του την κόρη τους, με το κτίριο που πριν από λίγα λεπτά ήταν το σχολείο τους να βρίσκεται κατεδαφισμένο στο βάθος.

Η ηρωική οικογένεια παρέμεινε στα συντρίμμια για αρκετή ώρα έπειτα από το χτύπημα του τυφώνα, κάνοντας ότι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τα ανήμπορα παιδιά να σωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα