Η κινητικότητα φέρνει… αμηχανία – Ενστάσεις στο ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο

Αντιμέτωπο με το Δημόσιο – βασική δεξαμενή ψηφοφόρων του τα προηγούμενα χρόνια – έρχεται πλέον το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προκαλεί αναταράξεις. Επίδικο αντικείμενο είναι η περίφημη «κινητικότητα» και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων και στις οποίες φυσικά αντιδρούν τα συνδικάτα δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα.

Από τον Άγγελο Μόσχοβα

Σε ένα τέτοιο

σκηνικό, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είτε από προσωπικές πικρίες, είτε από πολιτική άποψη, είτε νιώθωντας την κοινωνική πίεση διατυπώνουν ενστάσεις.

Παρά ταύτα, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Α. Σαμαρά, εμφανίζεται ήρεμος, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν «διαρροές» κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Χθες, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ένα στέλεχος καθόλου τυχαίο, αφού είναι πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, επί χρόνια στέλεχος της αυτοδιοίκησης και στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου, βγήκε στο.. αντάρτικο. Ζήτησε ευθέως να αποσυρθεί η διάταξη που αφορά στην δημοτική αστυνομία: «Είναι ο ορισμός του οριζόντιου μέτρου, πρόκειται για θρίαμβο του συγκεντρωτισμού» είπε χαρακτηριστικά (Real fm) και τόνισε πως αντί γι’ αυτό θα έπρεπε να καταργηθεί αυτό θα ήταν «το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης που δεν θα λείψει σε κανένα βορειοελλαδίτη ή ακόμη και το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δεν είναι τίποτε άλλο από μία Γραμματεία παρά τω πρωθυπουργώ».

Παραδέχθηκε ότι οι απόψεις αυτές είναι εν πολλοίς προσωπικές του, ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει τι θα πράξει την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε ο κ. Κουκουλόπουλος και στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ που δυνεδρίασε χθες. Και δεν ήταν ο μόνος. Αρκετοί βουλευτές εμφανίστηκαν επικριτικοί στη λογική των οριζόντιων αποφάσεων, προβληματισμένοι για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου όπως επίσης και από τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα της κινητικότητας στο δημόσιο.

Ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης είπε με νόημα: «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι πως δεν μιλάμε για εθνικό ενιαίο φορολογικό σύστημα». Η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη επεσήμανε πως «δεν γίνεται κάθε φορά με αποσπασματικά μέτρα να λαμβάνονται αποφάσεις», άποψη με την οποία συντάχθηκε και ο κ. Γιάννης Κουτσούκος

Ορισμένοι βουλευτές είχαν επιφυλάξεις για το "ακαταδίωκτο" που περιλαμβάνεται ως ρύθμιση για τους επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Από την πλευρά του, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος αιτιολογήθηκε λέγοντας: «Όταν πήγαμε με τον Μιχελάκη είχαν ληφθεί οι αποφάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα