Η λογίστρια του πρώην υπουργού «έδειξε» Άκη – Έψαχναν κάτοικο εξωτερικού ως ιδιοκτήτη του νεοκλασικού της Αρεοπαγίτου

Μιλώντας σήμερα ως μάρτυρας στην πολύβουη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, η γυναίκα που κρύβεται πίσω από την αγορά του νεοκλασικού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, «έκαψε» τον πρώην υπουργό.

Η λογίστρια του πρώην υπουργού Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, κατά την διάρκεια της απολογίας της μπροστά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων υποστήριξε ότι το 2004 ο Νίκος Ζήγρας (εξάδελφος του κ.Τσοχατζόπουλου,

επίσης κατηγορούμενος) της είχε αποκαλύψει ότι το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου ανήκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα δήλωσε πως η ίδια δεν το είχε αντιληφθεί καθώς ασχολείτο μονάχα με φορολογικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα η κ. Λαμπροπούλου δήλωσε ότι «από τότε αρχίζουν τα σφάλματα μου, τα χοντρά. Έψαχναν να βρουν έναν κάτοικο του εξωτερικού για να καλυφθεί το θέμα του πραγματικού ιδιοκτήτη».

Όταν ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, αναρωτήθηκε αν η κ. Λαμπροπούλου αντιλαμβάνεται την ευθύνη του γεγονότος ότι δεν έκανε τίποτα και ρώτησε μάλιστα τι ήταν αυτό που την απέτρεψε. Η λογίστρια του πρώην υπουργού δήλωσε ότι την απέτρεψε το δέος που είχε για τον άνθρωπο αυτό. Πρόσθεσε δε ότι «κι εγώ συνέχισα το παράνομο. Σύστησα έναν δικό μου άνθρωπο από το εξωτερικό ως ιδιοκτήτη εμπλέκοντας στην υπόθεση τον κουμπάρο μου Νίκο Γεωργουλάκη, ο οποίος μου είχε ατέλειωτη εμπιστοσύνη. Σε καμία περίπτωση πάντως ακόμα κι αν πήγαινε το μυαλό μου ότι πίσω από τις offshore εταιρείες ήταν ο Α. Τσοχατζόπουλος, δεν μου περνούσε η ιδέα ότι τα λεφτά αυτά ήταν από παράνομη προέλευση».

Όσο για την πρώτη φορά που η κατηγορούμενη «τόλμησε» να κάνει νύξη σχετικά με το θέμα στον Άκη Τσοχατζόπουλο, είπε η ίδια στο δικαστήριο: «Ήταν τόσο αρνητικός, που πήγα να φύγω από τον 5ο όροφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αφού όμως δεν το δέχεται σήμερα, θα το δεχόταν τότε;», αναρωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα