Η μάνα-ήρωας που σταμάτησε τους μακελάρηδες του Λονδίνου

Αίσθηση έχει προκαλέσει το θάρρος μιας 48χρονης γυναίκας που στάθηκε μπροστά στους δύο δολοφόνους στο Λονδίνο προσπαθώντας να τους ηρεμήσει προκειμένου να μη σκορπίσουν κι άλλο κακό.

Μητέρα δύο παιδιών η Ινγκριντ Λογιάου-Κένετ έδειξε συγκλονιστική ψυχραιμία. Τη στιγμή που οι δύο μακελάρηδες αποκεφάλιζαν τον άτυχο στρατιώτη εκείνη πετάχτηκε από το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε και έσπευσε να δει αν ήταν ζωντανός. Μόλις διαπίστωσε πως ήταν νεκρός, γύρισε προς το μέρος ενός από τους δράστες. Δεν τη φόβισε το γεγνός ότι εκείνος κυκλοφορούσε με τα χέρια βαμμένα στο αίμα κρατωντας δύο

μαχαίρια και του έπιασε κουβέντα για να μην επιτεθεί και σε άλλους ανθρώπους.

Μιλώντας στην Telegraph η Ίνγκριντ είπε ότι «σκέφτηκα, εντάξει, δεν ξέρω τι τρέχει εδώ, καθώς ήταν καλυμμένος με αίμα. Σκέφτηκα ότι το καλύτερο θα είναι να του μιλήσω πριν αρχίσει να επιτίθεται σε άλλους ανθρώπους. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα μήνυμα να στείλουν, επομένως τον ρώτησα τι θέλει. Μου είπε ότι το έκανε γιατί ο άνδρας αυτός σκότωσε Μουσουλμάνους σε μουσουλμανικές χώρες και ότι έχει βαρεθεί τους ανθρώπους που σκοτώνουν Μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν. Του είπα ότι είναι μόνος του μπροστά σε πολλούς ανθρώπους και ότι πρόκειται να χάσει, επομένως τον ρώτησα τι θέλει να κάνει. Μου είπε ότι θα ήθελε να παραμείνει και να αγωνιστεί, να ξεκινήσει πόλεμο απόψε στο Λονδίνο».

Στη συνέχεια μίλησε και με το δεύτερο δράστη ζητώντας του να αφήσει τα όπλα. Ερωτηθείσα αν φοβήθηκε μήπως την σκοτώσουν η Ίγνκριντ απάντησε αφοπλιστικά: «Ηταν καλύτερο να στοχεύσουν σε εμένα, παρά να ξεσπάσουν σε άλλους και ειδικά σε παιδιά που έφευγαν από το σχολείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα