Η Μισέλ Ομπάμα γυμνόστηθη σκλάβα

Σκάνδαλο στο διαδίκτυο για το εξώφυλλο ισπανικού περιοδικού όπου η πρώτη κυρία των ΗΠΑ ποζάρει σαν… την προ-προ-προγιαγιά της που ήταν σκλάβα στην Αμερική!

Πανικός σε φόρουμ και ιστότοπους για το προκλητικό εξώφυλλο του Magazine de Fuera de Serie! Οι εκδότες και η συντακτική ομάδα του περιοδικού θεώρησαν εξαιρετικό συμβολισμό στο κολάζ που τόλμησε η γνωστή καλλιτέχνιδα Καρίν Πέρκερον Ντάνιελς, τοποθετώντας το κεφάλι της Μισέλ Ομπάμα στο εμβληματικό πορτρέτο γυμνόστηθης σκλάβας της Παριζιάνας καλλιτέχνης του 19ου αιώνα Μαρί Γκιγιεμίν Μπενουά.

Γνώριζαν βέβαια ότι θα προκαλούσαν μεγάλο ντόρο γύρω από το εξώφυλλό του αλλά σίγουρα όχι για τον λόγο που πίστευαν καθώς με την πρώτη εμφάνιση του κολάζ στο διαδίκτυο ελάχιστοι ήταν εκείνοι που μίλησαν για το αντιρατσιστικό πνεύμα του άρθρου και εκατοντάδες χιλιάδες εκείνοι που εξοργίστηκαν. Οι περισσότεροι θεώρησαν το εξώφυλλο μεγάλη προσβολή τόσο για την σύζυγο του πλανητάρχη όσο και για το ίδιο το έργο.

Το πορτρέτο σχεδιάστηκε το 1800 και με τον τίτλο «Portrait D’Une Négresse», μπήκε στα μεγάλα σαλόνια του Λούβρου. Η Γαλλία είχε μόλις έξι χρόνια βγει από το καθεστώς της χρησιμοποίησης σκλάβων και το έργο αυτό θεωρήθηκε ορόσημο μιας νέας εποχής σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, μιας νέας αρχής για όσους έζησαν ως σκλάβοι αλλά και για το φεμινιστικό κίνημα.

Το άρθρο του ισπανικού περιοδικού αφορούσε την κορύφωση αυτής ακριβώς της νέας εποχής που ξημέρωνε τότε στην Ευρώπη, επικεντρώνοντας στην ιδέα «Η Μισέλ, εγγονή μιας σκλάβας, πρώτη κυρίας της Αμερικής»…

Τόσο η προ-προ-προ γιαγιά της συζύγου του Μπαράκ Ομπάμα, όπως και ο προ-προ- προπάππος της ήταν σκλάβοι…

Το άρθρο δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, καθώς κυκλοφόρησε πρώτα το εξώφυλλο για το λανσάρισμα του τεύχους, αλλά ό τι κι αν γράφει δύσκολα θα ηρεμήσει τους έξαλλους χρήστες που διαδικτύου που το χαρακτηρίζουν άκομψο (ειδικά με την τοποθέτηση της αμερικανικής σημείας στην καρέκλα όπου κάθεται η Μισέλ), προκλητικό και εξοργιστικό…

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό Clutch Magazine, που εντόπισε πρώτο το πολυσυζητημένο πια εξώφυλλο, στο τεύχος περιλαμβάνονται και άλλες φωτογραφίες ανάλογης αισθητικής (και μάλιστα με πολύ γυμνό) διάσημων προσώπων, όπως για παράδειγμα ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Αβραάμ Λίνκολν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα!

Η Καρίν Πέρκερον Ντάνιελς ωστόσο υποστηρίζει τη δουλειά της λέγοντας πως με τα έργα της “ο κόσμος έχει την ευκαιρία να δει διάσημους ανθρώπους με άλλο μάτι, σε μια εναλλακτική απρόσμενη καθημερινότητά τους“…

Παλιότερες δουλειές της με τη βασίλισσα Ελισσάβετ …

… και τη σύζυγο του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Κέιτ Μίντλετον!

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις KoolNews